IFROGZ Airtime Pro
okt
10

Test av IFROGZ Airtime Pro

Under ett par veckor har jag testat de helt trådlösa in ear-hörlurarna IFROGZ Airtime Pro. Det är ett par helt trådlösa hörlurar, med en design som påminner en hel del om Apples Airpods. Men den stora skillnaden är att Airtime Pro är hörlurar av in ear-modell.

Jag brukar vanligtvis inte vara något större fan av in ear-hörlurar. Det är sällan passformen känns optimal och hela grejen med in ear-hörlurar är inte riktigt min kopp te. Men Airtime Pro verkar vara ett undantag. Redan första gången som jag testade denna modell kände jag att de var bekväma. Och denna känsla har hängt i under hela testperioden.

Har allt man förväntar sig

Egentligen är det svårt att förvåna på hörlursfronten just nu. Man räknar med att ett par helt trådlösa hörlurar ska ha ett antal timmars batteritid, smidig volym- och musikkontroll, automatisk laddning i ett medföljande fodral och schysst bluetooth-räckvidd. Och Airtime Pro uppfyller alla dessa krav. De har till och med begåvats med en IPX4-klassning, vilket innebär att de står emot fukt under ett svettigt träningspass eller ett oväntat duggregn.

Batterierna i hörlurarna räcker till fem timmars musiklyssnande. Och eftersom att hörlurarna kan laddas upp tre gånger i det medföljande fodralet har man en sammanlagt batteritid på 20 timmar. När man väl behöver ladda fodralet gör man detta via en USB-kabel. Det medföljer en sådan och glädjande nog har man valt en USB C-variant. Bra där!

IFROGZ Airtime Pro finns i tre färger; svart, vitt eller blått. Jag har fått testa den blåa varianten. Och det är en fräsch blå färg som ger hörlurarna en lite sportig look. Är man ute efter en med stilren örondesign skulle jag nog välja svarta eller vita hörlurar, men jag har absolut ingenting emot den blåa färgen.

Bra touchkontroller

Det är mycket enkelt att använda hörlurarna. När man startar dem hoppar de automatiskt in i parkopplingsläge. Väl anslutna till min telefon kan jag styra allt jag vill på ett smidigt och intuitivt sätt via hörlurarnas touchkontroller. Tryck en gång för att starta eller pausa musiken. Tryck två gånger på höger lur för att hoppa till nästa låt. Dubbeltryck på vänster lur hoppar bak en låt.

Volymen justeras upp genom att hålla in knappen på höger lur och sänks genom att hålla in vänster knapp. Dessutom kan man trippelklicka på valfri knapp för att starta telefonens röstassistent. Alla dessa kommandon är enkla att lära sig och fungerar bra. Tyvärr kan jag dock inte använda kontrollerna när jag har handskar på mig.

Materialvalen i allmänhet är också lyckade. Allt är lite plastigt, men inte på ett dåligt sätt. Det rör sig om en lagom matt plast, som känns hållbar. Och de medföljande öronsnäckorna i gummi (sammanlagt tre par i olika storlekar) är enkla att byta ut om man vill det. Här lovar ZAGG till och med att byta ut trasiga eller borttappade öronsnäckor för alltid, via företagets Earbud Tips for Life-garanti. Detta är en liten detalj som kan betyda mycket för många.

Ljudet då?

Hittills är det idel goda erfarenheter och intryck. Men hur är det med ljudet? Även här tycker jag att Airtime Pro presterar bra, särskilt i förhållande till priset. Eftersom att det rör sig om in ear-hörlurar så har man fördelen att volymen inte behöver dras upp särskilt högt. Det mesta bakgrundsljudet försvinner när man tar på sig hörlurarna. Och ljudbilden som framträder är klart godkänd.

För det mesta tänker jag inte så mycket på ljudet när jag använder Airtime Pro. Och detta är enbart positivt, för det innebär att jag inte har något att klaga på. Allt från låga bastoner till hög diskant är tillräckligt bra framtonat och tydligt.

Pris och avslutande tankar

Som tidigare nämnt är detta nog första gången jag har testat ett par in ear-hörlurar och varit helt nöjd med passformen. Och det är inte det enda som jag gillar med IFROGZ Airtime Pro. Ärligt talat har jag inte mycket alls att klaga på. Man får ett par snygga hörlurar med bra touchkontroller och ljud till ett bra pris. Rekommenderat pris är nämligen 699 kronor, vilket är klart rimligt.

Att hörlurarna dessutom är vattentåliga och att den sammanlagda batteritiden är 20 timmar är en bonus, precis om Earbud Tips for Life-garantin. Jag kan varmt rekommandera Airtime Pro.

Betyg

9/10

Major III Voice
okt
2

Marshall lanserar hörlurarna Major III Voice

Zound industries har precis lanserat Marshall-hörlurarna Major III i en uppdaterad version. Denna variant kallas Major III Voice och, som namnet antyder, har de fått stöd för röststyrning genom Google Assistent.

Utseendemässigt är Voice-modellen likadan som originalversionen av Major III, förutom att det nu finns en knapp på undersidan av högra hörluren. Genom att trycka på den aktiverar man Google Assistent. Joysticken på undersidan av vänster hörlur är givetvis kvar och används fortfarande för att kontrollera musik, samtal och volym m.m.

Dubbel batteritid

Utöver stöd för Google Assistent har Major III Voice fått dubbelt så bra batteritid. Nu ska man få ut 60 timmars trådlös användning på en laddning. Dessutom har Major III Voice, precis som föregående modell, en stilren design med svart vinyl och gulddetaljer. Hörlurarna är enkla att justera i storlek och kommer med bra vaddering, som ska säkerställa att de sitter bra på huvudet.

Fördelen med att ha stöd för Google Assistent är att man nu t.ex. kan starta en viss låt, skicka SMS eller få svar på frågor helt utan att behöva ta upp telefonen ur fickan.

Major III Voice börjar säljas 16 oktober hos utvalda Marshall-återförsäljare runt om i världen och online. De har ett rekommenderat pris på 1 795 kronor.

Vi har ett recensionsexemplar av Major III Voice inne för test, så håll utkik efter vår kommande recension!

Meddelandetjänsten Kik lägger ner
sep
25

Populära meddelandetjänsten Kik lägger ner – grundarna ska satsa helt på sin kryptovaluta

Sedan lanseringen av Kin för två år sedan, en kryptovaluta som drog in närmare en miljard kronor inför lanseringen, har Kik Interactive nu stött på problem. Man har nämligen hamnat i en konflikt med den amerikanska tillsynsmyndigheten Securities and Exchange Commission (SEC) gällande huruvida Kin ska räknas som en kryptovaluta eller ett värdepapper.

För att kunna lägga fokus på Kin och denna tvist är det alltså inom kort stopp för meddelandetjänsten Kik. Detta innebär även att endast 19 av företagets ca 100 anställda får jobba kvar.


Källa.

sep
21

Facebook Libra är Bitcoin 2.0 – eller?

Likt andra kryptovalutor är Libra baserad på blockkedjeteknik. Den började utvecklas 2017 och ska lanseras 2020. Du ska då kunna handla med Libra genom en digital plånbok som döpts till Calibra.

Enligt Facebook ska Libra kunna användas till att enkelt skicka pengar till familj och vänner utan höga kostnader. Valutan ska gå att använda mellan populära appar som Facebook messenger och Whatsapp.

Värt att notera är att Facebook inte äger Libra, utan det gör Libra Association i Schweiz. Samtidigt är det Facebook som har startat utvecklingen av Libra och även varit mest pådrivande i detta.

Inte direkt som Bitcoin

Det är naturligt att tänka att Libra är i princip samma sak som Bitcoin. Och till viss del stämmer det, men Libra kommer aldrig att vara en lika anonym valuta som Bitcoin. Om du skickar Libra-pengar till någon via t.ex. Facebook messenger kan du räkna med att Facebook samlar in data om detta. Exakt vilken data, och vad de gör med den, är oklart, men tro inte att det du gör är helt anonymt.

En annan stor skillnad mellan Libra och Bitcoin är att Bitcoin är en helt och hållet decentraliserad blockkedja. Detta kommer inte vara fallet med Libra. Och ska man hårdra det är Libra inte ens en blockkedja i traditionell mening. Dess datastruktur är inte en länkad lista av block med transaktioner. Istället använder Libra antaglien ordet blockkedja för att det är både trendigt och ett väl inarbetat koncept.

Viktigt att hålla koll

En möjlig fördel med Libra är att denna kryptovaluta har en känd utvecklare och att det ska mycket till för att man ska bli lurad. När det kommer till Bitcoin gäller det att vara försiktig med vilka sidor och tjänster man använder. Innan du till exempel hoppar på en populär tjänst som Bitcoin Evolution är det viktigt att läsa på och säkerställa att det rör sig om en legitim tjänst. Lyckligtvis finns sidor som aktienboard, som testar och rekommenderar säkra tjänster. Och Bitcoin Evolution är alltså en av dem som går att lita på.

Till sist är det viktigt att komma ihåg att om du ska ge dig in i en kryptovaluta, oavsett om det är Bitcoin eller Libra, ska du alltid hålla dig till att investera pengar som du har råd att förlora. Då kan det vara roligt, intressant och lärorikt att testa på detta.

Kilburn II och Stockwell II i burgundy
sep
17

Nu finns Kilburn II och Stockwell II i burgundy

Två av Marshalls bärbara bluetooth-högtalare, Kilburn II och Stockwell II,har precis släppts i en ny färg. Tidigare har man kunnat köpa dessa i svart eller vitt, men nu går det även att lägga vantarna på modellerna i färgen burgundy. Eller vinrött, som man kan kalla den på svenska.

Flera av Marshalls andra högtalare finns också i tre färger, men då brukar den tredje (efter svart och vitt) var en brun lädervariant. Vad jag vet är detta de första av Marshalls högtalare som släpps i den här nyansen.

Utöver den nya färgen är det inget som skiljer nya Kilburn II och Stockwell II från redan befintliga versioner. Burgundy-versionerna av båda modellerna finns att köpa i dag på Marshalls hemsida. Kilburn II kostar 2 995 kr och Stockwell II 2 695 kr.

sep
12

Fakturera enkelt online med Zervant

Zervant är ett online faktureringsprogram för mindre företag och egenföretagare. Det är utvecklat för att vara så lätt som möjligt att använda, vilket innebär att du inte behöver en bakgrund inom ekonomiförvaltning eller bokföring för att använda det.

Smidigare än en fakturamall

Tack vare det användarvänliga gränssnittet, och möjligheten att spara dina produkter, kunder och arbetstimmar i programmet, skapar du dina fakturor på nolltid i Zervant. Och jämfört med en fakturamall i excel eller word, ger Zervant dig en klarare översikt över dina skickade, betalade och försenade fakturor.

Följ erhållna inkomster med hjälp av automatiska rapporter, som även innefattar ett bokföringsunderlag (SIE) som du kan skicka till din bokförare eller ditt bokföringsprogram!

För dig som driver eget

Zervant är utvecklat för personer som driver eget – freelancers, entreprenörer, enskilda firmor och småföretagare. Dock kan vilket företag eller bolag som helst använda sig av Zervant!

Programmet är ägnat att vara så flexibelt som möjligt, så att det kan användas av vilken bransch som helst. Zervant stöder ROT- och RUT-avdrag samt e-fakturering, som i dagens läge är så gott som ett måste för flesta företagare.

Fakturera var som helst

Zervant är en molnbaserad tjänst som du alltså använder helt och hållet online. Du kan även fakturera på mobilen med deras mobilapp, som finns tillgänglig för både iOS och Android.

Använd gratis eller kör med premium

Du kan skapa ett obegränsat antal pdf fakturor och offerter, och skicka dem gratis via e-post. Därtill erbjuder Zervant premiumtjänster som innehåller e-fakturering och andra verktyg som ökar din produktivitet. Exempel på premiumtjänster är tidrapportering, automatiskt återkommande fakturor, och betalningsplaner med delbetalningar.

Zervants premiumavtal är tillgängliga med månatlig eller årlig prenumeration. Du kan prova ett valfritt premiumavtal gratis i 14-dagar. På det här sättet kan du bekanta dig med alla premiumtjänster innan du gör ett köpbeslut.

iPhone 11 presenteras
sep
10

Dagens Apple-lanseringar på två minuter

I kväll (svensk tid) har team Apple hållit låda inför världspressen och bland annat passat på att presentera två nya iPhones, ny Apple Watch och en ny iPad. Du som inte kan, vill eller orka se hela presskonferensen kan nu istället kika på Apples officiella summeringsvideo av event.et Eller som de själva beskriver den:

Seriously abbreviated Apple Event. Introducing iPhone 11 Pro, iPhone 11, Apple Watch Series 5, and the new iPad. And announcements about Apple TV+, Arcade, and more.

Ja, på bara två minuter och tre sekunder kan du ta del av alla höjdpunkter och den viktigaste informationen från Apples senaste event. Här har du filmen:

sep
9

ZAGG lanserar Airtime Pro – true wireless-hörlurar

ZAGG-företaget IFROGZ har lanserat de helt trådlösa in ear-hörlurarna Airtime Pro. Tidigare i sommar lanserade man den enklare modellen Airtime Truly Wireless Earbuds. De främsta skillnaderna mellan dessa modeller är att att Airtime Pro har en annan design (där mikrofonen hamnar längre ner) touchkontroller och bättre batteritid.

Batterierna i Airtime Pro räcker till fem timmars musikuppspelning. Man kan sedan ladda upp hörlurarna tre gånger i det medföljande laddningsfodralet, för en sammanlagd batteritid om hela 20 timmar. Själva fodralet laddas upp via en UBS-kabel och glädjande har man valt en USB C-variant.

Hörlurarna kopplas till din mobil via Bluetooth, Airtime Pro har stöd för Bluetooth 5.0. Dessutom har hörlurarna en IPX4-klassning, vilket innebär att de är vattentåliga.

Du har full musik-, volym- och samtalskontroll via touchkontrollerna på hörlurarna. Och skulle gummit till någon av hörlurarna tappas bort, bli slitna eller skadade, kommer IFROGZ att ersätta dem genom vad de kallar Earbud Tips for Life.

IFROGZ Airtime Pro finns att köpa i dag och kostar 899 kronor.

sep
5

BildelarOnline24 applikation

Vår online-shop erbjuder ett nytt sätt att köpa reservdelar till bilar och tillbehör från världens ledande tillverkare. Det är en Bildelaronline24.se mobil-app. Oavsett operativsystem på din telefon, iOS eller Android, kan du hitta vår app i respektive app-store. Ladda hem den utan kostnad. Sen kommer du komma göra online köp på bara ett par tryck.

Du kommer bokstavligt-talat bara spendera ett par minuter från att välja del till betalning. Medan vi gör vårt bästa för att leverera ditt köp så snabbt som möjligt, detta för att du ska kunna börja med service eller reparation av din bil så snarast. Den detaljerade, illustrerade katalogen som finns i vår app kommer hjälpa dig att navigera genom ett brett sortiment av reservdelar för bilar av alla varumärken och modeller.

Du kan söka via din bils VIN, eller dess varumärke, modell och produktionsår. Vi har alla högklassiga reservdelar, inklusive kullager, remmar, lampor, skivbromsar, bromsplattor, kopplingselement etc. Dessutom inkluderar vår sortiment olika arbetsvätskor så som motor- och olja för växellådor, kylmedel, bromsvätskor med mera. Dessutom kan du hitta ett stort utbud av produkter för underhåll av din bil, produkter att använda i en nödsituation eller i ditt garage under underhåll av fordon på egen hand.

Vi lämnar garanti på alla reservdelar som presenteras i vår shop. Har du några frågor rörande delarnas tillämplighet, leveransvillkor eller betalningsvillkor – fråga våra specialister från kundtjänst om hjälp.  Installera vår app och köp högklassiga komponenter online. Slå på notiser från vår app för att inte missa lönsamt erbjudanden och börja spara på dina inköp! Dessutom, glöm inte att vi har regelbundna kampanjer och möjligheter till fri leverans.

Urbanista Brisbane
aug
28

Urbanista lanserar högtalarna Sydney och Brisbane

Sydney

Sydney är den mindre av de två högtalarna. Den kommer i färgerna svart, vit, rosa och grön. Det inbyggda batteriet räcker till fem timmars musik. Högtalaren har ett rekommenderat pris på 399 kronor.

Brisbane

Den större modellen, Brisbane, har hela nio timmars batteritid. Denna högtalare finns bara i två färger – svart och vit. Brisbane ska enligt uppgift kunna leverera en kraftfullare bas än sitt mindre syskon. Rekommenderat pris för denna modell är 999 kr.

Vi är stolta över att kunna lansera två behändiga högtalare med en hög grad av design som varken kompromissar på musikupplevelsen eller storleken, säger Anders Andréen, vd på Urbanista.

Båda högtalarna ska gå att köpa från Urbanista och återförsäljare nu.