Annons Annons
DJI Mini 3 Pro flyger
maj
12

DJI Mini 3 Pro är ”den första premiumdrönaren som kan flyga i stan”

DJI ligger inte på latsidan och har nu lanserat en ny drönare i litet format. Den är del i mini-serien och har denna gång fått namnet DJI Mini 3 Pro.

Namnet till trots är detta den enda versionen av Mini 3. Likt andra mini-drönare så är det en liten och lätt maskin. Med sina 249 gram håller den sig under den magiska gränsen på 250 gram och Mini 3 Pro får därför användas ganska fritt på platser där man skulle behöva tillstånd för att få flyga med en större drönare.

Varför har DJI valt att kalla detta för en pro-drönare då? Det skulle kunna vara för att Mini 3 Pro har utrustats med många sensorer som kan upptäcka hinder. Det kan också vara för att den går att köpa tillsammans med DJI:s smart controller, vilket gör att du inte behöver ha en mobiltelefon inkopplad i styrenheten.

Filmar i 4K

DJI Mini 3 Pro kan filma i 4K 60 fps. Filmar du i 1080p klarar den upp till 120 fps. Det är även möjligt att filma i 2,7K. Dessutom kan du såklart ta stillbilder och Mini 3 Pro klarar quickshots som Dronie, Raket, Cirkel, Spiral, Asteroid och Bumerang.

Batteritiden i Mini 3 Pro uppgår till 34 minuter med standardbatteriet. Det går även att köpa ett större batteri som ger dig ännu längre flygtid, men då väger drönaren mer än 250 gram. Maximal flyghöjd är 4 000 meter och maxhastigheten är 16 m/s (S-läge), 10 m/s (N-läge) och 6 m/s (C-läge).

DJI Mini 3 Pro kan förbeställas i Sverige via utvalda återförsäljare från och med i dag med leverans från 17 maj. Den har ett rekommenderat pris på 9 099 kr, 10 899 kr om du köper den tillsammans med en smart controller.

maj
11

Test av Sudio E2 – snygga hörlurar med schysst ljud

Tack till Sudio som skickat ett exemplar av de nya hörlurarna E2 och laddningsplattan Ladd+ för att vi skulle skriva denna artikel!

Tips: Använd koden Hypeline22 och få 15 % rabatt när du handlar på Sudios webbsida. Fram till 30 maj (eller så långt lagret räcker) får du med en Sudio Ladd+ (trådlös laddare) värd 429 kr vid köp av E2 produkter från sudio.com.

Det svenska hörlursmärket Sudio har släppt många intressanta produkter genom åren och vi har fått den stora glädjen att testa flera av dem. Nu har de lanserat Sudio E2, den senaste av deras true wireless-hörlurar och vi har fått chansen att testa även denna modell.

Snygg grå färg och bra passform

Sudio E2 finns i fyra färger och vi fick den gråa varianten (Electric Grey som den kallas) skickad till oss. Det är en lagom diskret kulör som jag verkligen gillar. Dessutom har lurarnas touchknappar  och bottnar en högblank, lila färg som passar väldigt bra mot det gråa. Självklar kommer även fodralet i samma gråa kulör och även den lilla medföljande USB-kabeln är grå. Det ger ett bra helhetsintryck och gör att hörlurarna känns lite mer exklusiva.

E2 sitter bra i mina öron. Det medföljer ett antal gummihattar i olika storlekar, så det är stor chans att även du kommer kunna hitta en bra passform. Eftersom det är in ear-hörlurar så sitter de stabilt på plats och det känns inte som någon risk att de skulle trilla ur öronen. Samtidigt är de väldigt bekväma att använda även under en längre period.

Sudio E2

Satsat mycket på ljudet

Sudio E2 är inte bara snygga, det märks att man även har satsat på ljudet. I samarbete med Dirac, ett svenskt ljuddesignföretag, har E2 nämligen fått en Spatial Audio-teknologi som kallas Dirac Virtuo. Med den aktiverad får du en ”3D-effekt” på ljudet, lite som om du lyssnade via en surround-anläggning. Detta ska göra ljudet mer naturligt och till skillnad får Apples version så funkar detta på all musik. Effekten är kanske inte dramatisk, men nog märker man skillnad med Dirac Virtuo aktiverad.

Ljudet är fylligt och välbalanserat när jag testar E2. Skulle du trots allt inte vara helt nöjd med ljudbilden så kan du ställa in den så som du önskar via EQ-funktionen i den medföljande appen. Den finns såklart både till iOS och Android och är kostnadsfri.

Förutom 3D-ljud kommer Sudio E2 givetvis med aktiv brusreducering. Den aktiveras enklast genom att hålla inne touchkontrollen på den högra hörluren i 2 sekunder. Du kan även aktivera medhörningsläget på samma sätt, så att du hör vad någon säger till dig även om du har hörlurarna i öronen. Även detta är bra grej.

Dessutom har Sudio E2 en VividVoice-teknologi som gör att du hörs bättre när du har ett röstsamtal med någon. Och som om inte detta vore nog så har Sudio E2 begåvats med en IPX4-klassning, vilket innebär att de utan problem står emot regn, svett eller liknande fukt. Det är en trevlig bonus!

Touchknapparna fungerar förresten ungefär så bra som jag hoppas och önskar. Genom att trycka en, två eller tre gånger på höger eller vänster touchknapp kan man starta och pausa musiken, hoppa till nästa eller föregående låt, öka eller sänka volymen samt aktivera eller inaktivera Dirac Virtuo och aktiv brusreducering. De första gångerna är jag inte helt säker på exakt var jag ska trycka för att aktivera alla dessa funktioner, men det tar inte lång stund innan det är enkelt att använda knapparna.

Batteritiden och trådlös laddning

Vad gäller batteritiden så är den såklart olika lång beroende på om du har brusreduceringen aktiverad eller ej. Om den är på så räcker batterierna i 4,4 timmar och annars i 6,5 timmar. Strömmen i fodralet gör att du får ut totalt 20 timmars batteritid med ANC och 30 timmar utan. Dessa siffror gäller om du inte har Dirac Virtu aktiverat, annars är batteritiden något kortare, men ändå imponernade.

När batteriet väl är slut kan du ladda hörlurarna genom att koppla in fodralet med den medföljande USB-kablen (fodralet har en USB-C-port). Men det går även att ladda dem trådlöst om du har en Qi-laddare. Det är ju verkligen smidigt att bara kunna ställa fodralet på en laddningsplatta och inte behöva koppla i en kabel.

Dessutom har Sudio E2 en snabbladdningsfunktion, där 10 minuters laddning ger dig 2 timmars batteritid. Det är ju klockrent. Annars tar det faktiskt inte mer än en timme att ladda batterierna fullt, vilket också är imponerande.

Sudio E2 med qi-laddare

Laddningsplattan Ladd+ följer med om du är snabb

Om du köper E2 via Sudios webbsida under maj månad så får du (så långt lagret räcker) med laddningsplattan Ladd+ helt utan extra kostnad. Med den kan du alltså ladda dina Sudio E2-hörlurar trådlöst. Koppla bara in plattan via en USB-kabel och placera hörlurarna i sitt fodral ovanpå plattan, så laddas de. Och du kan ladda andra enheter med stöd för Qi-laddning också. Jag testade till exempel att ladda en Samsung Galaxy S20 (i ett fodral) på Ladd+ och det funkade helt perfekt.

Ladd+ är en väldigt liten och nätt platta i diskret design, som funkar lika bra att ha framme på skrivbordet eller vid sängen. Att Sudio skickar med denna produkt på köpet är helt ärligt en väldigt bra deal!

Pris och summering

Sudio E2 finns att köpa på Sudios webbsida och kostar 1 399 kronor. Om du använder koden Hypeline22 får du 15 % rabatt på ditt köp, vilket ger ett pris på 1 190 kronor. Och om du dessutom är snabb får du ju Ladd+ på köpet och då är det riktigt prisvärt.

Oavsett så får du ett par snygga och bekväma hörlurar med bra batteritid och många bra funktioner. De låter dessutom mycket bra och brusreduceringen funkar som förväntat. Om du gillar konceptet med Spacial Audio så är detta hörlursmodellen för dig, men annars kan denna funktion såklart inaktiveras. Den totala batteritiden är dessutom upp till 30 timmar. Vi kan alltså varmt (och helt ärligt) rekommendera dessa hörlurar!

Tips: Använd koden Hypeline22 och få 15 % rabatt när du handlar på Sudios webbsida. Fram till 30 maj (eller så långt lagret räcker) får du med en Sudio Ladd+ (trådlös laddare) värd 429 kr vid köp av E2 produkter från sudio.com.
Marshall Willen sedd framifrån
maj
3

Marshall lanserar sin mest bärbara högtalare – Willen

I dag lanseras Marshall Willen, den minsta Marshallhögtalaren hittills. I vanlig ordning har den det klassiska Marshallutseendet, men i ett mindre format. För snart två år sedan lanserades Emberton, en annan liten Marshallhögtalare. Den är dock inte lika liten som Willen.

Men hur liten är Willen då? Jo den mäter faktiskt bara 101,6 x 100,5 x 40,4 mm (för att vara väldigt exakt). Cirka 10 x 10 centimeter stor och 4 centimeter djup alltså. Den väger dessutom bara 310 gram.

Trots sitt lilla yttre ska Willen kunna erbjuda mer än 15 timmars batteritid och har en maximal ljudtrycksnivå på 82 dB vid en meters avstånd. Med ett 2-tums bredbandselement och två passiva element ska Willen, enligt pressmeddelandet, kunna ge dig det ”tunga Marshall-ljudet – trots sin lilla storlek”. Samtidigt har den ett frekvensomfång på 100 Hz – 20 kHz, vilket innebär att du inte kommer få ut de lägre bastonerna. Men den lilla storleken kanske kompenserar för detta tillkortakommande?

Marshall Willen sedd ovanifrån

I dagens miljömedvetna samhälle passar Marshall på att nämna att Willen är ”både PVC-fri och skapad med 60% återvunnen plast från använd elektronik”. Det är ju alltid en trevlig bonus när man köper en elektronikpryl.

Marshall Willen ska finnas tillgänglig hos återförsäljare från 30 juni och har då ett rekommenderat pris på 1 095 kronor.

Kollage med olika serier som finns hos Britbox
apr
28

Britbox är den senaste streamingtjänsten att lanseras i Sverige

De blir bara fler och fler – streamingtjänsterna. Finns det behov av ännu en sådan plattform i Sverige? Det hoppas BBC och ITV, som nu lanserar sin tjänst Britbox här i Sverige.

Britbox lanseras i dag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det är en streamingtjänst som kan passa dig som gillar brittisk TV, vilket namnet på tjänsten kanske också hintar om. Här ska du enligt pressmeddelandet kunna se allt från ”drama, krim och komedi till dokumentärer och livsstilsprogram”. De skriver även att BritBox ”samlar det bästa av brittisk tv, på ett och samma ställe”.

Några exempel på vad du kan se på Britbox är Peaky Blinders, The office, Blackladder och de senaste säsongerna av Masterchef UK. Det släpps också flera nya dokumentärer och serier exklusivt på Britbox. Självklart finns också flera säsonger av Morden i midsummer, något annat vore ju otänkbart…

Du kan testa tjänsten kostnadsfritt i sju dagar. Därefter kostar den 89 kronor per månad, eller 695 kronor för ett år. Låter ändå ganska prisvärt om du är intresserad av brittiska TV-serier. Läs mer om Britbox.

9/10
mar
31

Recension av MiniFinder Zepto GPS tracker

Det kan finnas många anledningar till att vilja installera en GPS-tracker i sin bil. Den främsta anledningen för mig är att jag då kan se var bilen är om den skulle bli stulen, men du kanske snarare är intresserad av att se körhistorik eller vill veta om din partner kör för fort.

Under ett antal veckor har jag haft möjligheten att testa GPS-trackern MiniFinder Zepto. De skickade en recensionsenhet till mig, som jag har provat. Detta är den första GPS-tracker som jag har använt, så jag kan inte jämföra den med andra tillverkares modeller.

Nu är detta inte bara en klassisk tracker, utan Zepto kan även agera körjournal. Det är nog inget som privatpersoner har behov av, men det kan vara en bra grej om du är verksam inom transportbranschen.

Likt andra GPS-trackers betalar du en engångsavgift för att få själva enheten hemskickad och därefter en månadskostnad. Beroende på hur lång bindningstid du väljer ligger denna månadskostnad i dagsläget på 149–189 kr. Enheten i sig kostar 1 399 kronor att köpa. Det är alltså en liten investering, men det kan den vara värd om du vill ha koll på din bil.

Enkelt att komma i gång

Det är väldigt enkelt att komma i gång med MiniFinder Zepto. Du installerar den snabbt i bilen genom att helt enkelt ansluta den till bilens OBD2-uttag. Ett sådant finns i alla moderna bilar (så länge de är tillverkade runt 2001 eller senare).

Nästa steg är att registrera din enhet på MiniFinders hemsida. Efter detta är gjort kan du med fördel ladda ner MiniFinder-appen till din telefon och logga in med ditt användarkonto. När du sedan startar bilen ska du snart få kontakt med din tracker i appen. De kan ta ett antal minuter innan enheten har hunnit koppla upp sig mot GPS-satelliterna, men sedan kan i realtid se var din bil befinner sig.

Enligt MiniFinder är Zepto marknadens minsta GPS-tracker som ansluts till bilens OBD2-uttag. Jag har inte kontrollerat om detta är sant, men enheten är i alla fall väldigt nätt och lätt. Den mäter 40 x 24 x 31 mm och väger bara 27 gram.

Många funktioner i appen

I mobil-appen MiniFinder GO kan du se status på alla enheter som är kopplade till ditt konto. Du ser om de är aktiva just nu (alltså om bilen som enheten är monterad i är i gång) eller var den befann sig när trackern senast stängdes av. Tack vare att Zepto har ett inbyggt batteri (som laddas när bilen är igång) så kan du se var enheten befinner även en bra stund efter att bilmotorn har stängts av.

Om bilen är ute och kör kan du se detta i realtid på en Google Maps-karta. Du kan även se körhistorik på kartan och till och med se vilken hastighet bilen höll under alla delar av körningen.

Jag gillar appen, även om den inte är helt perfekt. Det mesta fungerar bra, men den är inte alltid helt intuitiv. Sedan hade jag kunnat önska en lite snyggare design, men det är bara detaljer…

Varnar om bilen kör för fort

Det finns en schysst funktion i appen som gör att du får upp en notis i din telefon om bilen kör för fort. Du kan sätta en gräns för vid hur många kilometer i timmen över tillåten hastighet som du ska få en notis, välj mellan 0 och 200(!) km/h för fort.

Denna funktion handlar ju mer om övervakning är stöldskydd, men man kan ju tänka sig att en biltjuv kanske skulle åka i väg med din stulna bil i hög hastighet och då är det ju bra om du får en varning i telefonen.

Varnar om bilen kör in i eller utanför en zon

I appen kan du även skapa ett geofence. Det är vilket geografisk område som helst. När du har skapat ett sådant område kan du ställa in att appen ska meddela dig så fort bilen åker in i och/eller ut ur detta område. Och du kan skapa flera olika områden. Detta gör du enkelt och snabbt i appen. Även denna funktion har fungerat smidigt, men jag har lite svårt att hitta ett användningsområde för mig som rör geofencing.

Körjournal via webben

Många av appens funktioner har du även tillgång till från valfri webbläsare. Logga bara in i MiniFinders portal. Som jag nämnde tidigare är MiniFInder Zepto även en körjournal. Den når du via webbportalen. Du kan välja ett datumspann och exportera alla körningar från denna period. Där ser du start- och slutadresser, tider och sträcka. Du kan exportera datan som PDF eller till excel.

Detta är inget något som jag har intresse eller användning av, men jag kan tänka mig att det är en intressant funktion för andra.

Har fungerat väldigt bra

Under de veckor som jag har testar MiniFinder Zepto så har tjänsten och enheten fungerat mycket bra. Jag kan se precis var i världen som bilen befinner sig och om den kör eller står parkerad. Batteriet i Zepto räcker en bra stund och om det är urladdat så ser man fortfarande senast kända position på kartan.

Tjänsten ska fungera i hela världen och under min testperiod har jag aldrig haft några problem alls med Zepto eller appen. Jag är inte särskilt orolig för att någon ska stjäla min bil, men det är ändå skönt att veta att jag kan se var den är och även att jag kan få en varning om den kör iväg för fort eller utanför ett visst område.

Det enda som gör att jag inte direkt tar och köper mig en MiniFinder Zepto är det faktum att den kostar ca 1 400 kronor plus att att jag sedan måste betala minst 149 kr i månaden för att kunna använda den. Jag säger inte att kostnaden är orimlig på något sätt, men den gör ändå att jag inte spontanköper en GPS-tracker till min bil.

Betyg

9/10

Filmtips till alla hjärtans dag
feb
14

Filmtips för dig som älskar, eller hatar, alla hjärtans dag

I dag är det den 14 februari, alla hjärtans dag. En dag som många i ett (lyckligt) förhållande eller som dejtar brukar uppskatta. Samtidigt finns det nog många personer som är mindre förtjusta i denna dag.

Oavsett om du gillar eller hatar alla hjärtans dag så finns det gott om filmer som passar att se. Samtliga tips kommer från Agency, som samarbetar med Disney+. Du kan alltså se alla dessa filmer där, om du önskar det.

10 romantiska filmer för alla hjärtans dag

10 things I hate about you

Biancas familj förbjuder henne att dejta tills hennes äldre killhatande syster Kat har en pojkvän. Filmen inspirerad av Shakespeares ”så tuktas en argbigga” bjuder denna high school-komedi på både humor och romantik.

Pretty Woman

Den framgångsrike affärsmannen Edward möter gatusmarta Vivian, vars energiska anda utmanar hans praktiska ställning i livet. En klassisk men otraditionell kärlekshistoria.

High School Musical

I denna romantiska highschoolfilm upptäcker Troy Bolton, skolans idrottsstjärna och Gabriella Galvez som håller sig mer i baktrunden att de är bra på att sjunga – tillsammans. De tar plats I rampljuset och försätter hela East High i en musikalisk yra.

Love, Simon

Ingen vet att Simon är gay. Han har inte heller någon aning om vem det är han blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans skola. Att reda ut dessa frågor är både roligt, läskigt och livsomvälvande.

Enchanted

En animerad prinsessa från jagas av en ondskefull drottning och hamnar i verklighetens Manhattan. Musik och magi saknas, och ingen verkar leva lyckliga i alla sina dagar – vid första anblicken åtminstone.

500 Days of Summer

Efter att ha blivit dumpad av tjejen han tror är hans själsfrände börjar den obotlige romantikern Tom se tillbaks på deras förhållande för att finna vart det gick fel och hur han kan vinna tillbaks henne.

Wall-E

Renhållningsroboten Wall-E är lämnad ensam på jorden efter att alla människor övergivit den på grund av miljöförstöring. En dag landar den moderna roboten Eva för att leta efter liv på jorden. Wall-E blir så förtjust i Eva att han följer med till rymdskeppet.

Ruby Sparks

Den unge författaren Calvin lider av skrivkramp och får rådet att gestalta sin drömtjej. Han uppfinner då Ruby Sparks i denna dramakomedi.

Garden State

Andrew, som lever ett avdomnat liv, återvänder till sin hemstad för sin mammas begravning. Väl där möter han den intressanta tjejen Sam som får honom att öppna upp och träffa gamla vänner.

The Fault in our Stars

En gripande, livsbejakande kärlekshistoria om Hazel och Gus som delar en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en ungdomskärlek utöver det vanliga.

 

10 filmer för dig som inte vill se något romantisk i dag

Alien

En modern klassiker som i en blandning av skräck och science fiction låter tittarna se på när en rymdvarelse dödar besättningen på deras rymdskepp.

John Tucker Must Die

En klassisk komedi från 2006 där tre tjejer tillsammans hämnas på skolans populära kille som dejtat dem alla tre samtidigt.

The Other Woman

Som en fortsättning på temat hämnd får vi i denna komedi se tre kvinnor som tillsammans bestämmer sig för att ge igen på mannen som lurat dem.

28 dagar senare

En dystopisk och skrämmande zombiefilm från 2002 där schimpanser infekterade med ett dödligt virus släpps ut och decimerar världens befolkning.

Den vilda jakten på lyckan

En svart komedi från 1989 om det förmögna paret Rose som skiljer sig och påbörjar ett krig om de materiella tillgångarna.

The Hills Have Eyes

En bloddrypande skräckfilm där en familj på resande fot blir strandsatta i ödemarken och upptäcker att ett gäng blodtörstiga mutanter strövar runt i området, trånande efter färskt människokött.

Sideways

I denna komedi åker två män på en vinresa som snabbt urartar sig till den grad att de drunknar i överflöd av vin och kvinnor.

Kannibalhajar

En dokumentär av National Geographic där två av världens ledande hajexperter analyserar de alltmer omfattande bevisen för att hajar – oftare än vi kunnat tro – attackerar varandra.

Millers Crossing

I denna 90-talets gangsterfilm utbryter ett fullskaligt krig mellan två maffiagäng som slåss om kontrollen över sin stad.

Antlers

Denna skräckthriller utspelar sig i en småstad i Oregon, där en lärare och hennes polisbror blir indragna i en mystisk elev som visar sig ha en övernaturlig varelse i sitt hem.

Samboer.app
feb
8

Norsk app visar vem som gör mest nytta hemma

Den norska appen Samboer.app har tagit grannlandet i väst med storm de senaste månaderna. Den utvecklades ursprungligen som ett skämt av Robin Havre, efter att han och hans flickvän båda var övertygade om att de gjorde mest hushållsarbete hemma.

I appen fyller du och din partner i alla uppgifter ni gör hemma, så visar appen vem som har bidragit mest. Appen har även blivit populär bland norska barnfamiljer.

– Det är kul att höra om 10-åringar som plötsligt vill skotta snö, vattna plantor och ta disken. Om appen kan bidra till att barn förstår hur mycket arbete som krävs för att hålla ett hem rent och väl fungerande, så är ingenting bättre än det.

Appen är gratis, men du kan köpa till mer statistik om du vill det. Den finns både till iOS och Android och har nu släppts även här i Sverige.

Appen kan ju vara ett roligt sätt att se om det är du eller din partner som gör mest nytta hemma, men det finns också något ganska sorgligt i behovet av att kunna visa att man minsann gör mer än sin partner.

6/10
jan
15

Test av Skullcandy Grind Fuel

Jag ska börja med att säga att detta är de första Skullcandy-hörlurarna som jag har testat och jag kan därför inte jämföra dem med andra modeller från samma märke. Däremot har jag testat många hörlurar från andra märken.

Ovanligt stort fodral

Det spontana intrycket av Grind Fuel och dess fodral är helt okej, men inte jätteimponerande. Fodralet är ovanligt stort och känns väldigt plastigt. Många andra tillverkare har fått till betydligt mindre eller mer designade fodral än detta. En bra grej är att man kan se batterinivån enkelt när man öppnar fodralet (det finns fyra dioder och ju fler som lyser desto mer laddning har du tillgång till). Och fodralet har lyckligtvis en USB-C-anslutning som används när det behöver laddas. En kort kabel medföljer också.

En grej som jag gillar med förpackningen är att den till stor del är gjord av papper. Det finns en liten plastpåse i också, men annars är det papp och kartong som gäller. Det känns ju alltid bra när det är så lite plast som möjligt.

Inte de bekvämaste hörlurarna

Själva hörlurarna är av klassisk in ear-modell. De små gummihattarna kommer i tre storlekar, för att lurarna ska passa så bra som möjligt i allas öron. De är ganska normalstora för helt trådlösa hörlurar och har en diskret, svart design. På varje hörlur finns en tryckknapp och där sitter även Skullcandy-loggan.

Tryckknapparna är enkla att hitta med fingret och funkar bra att trycka på. Det jag inte gillar är att man verkligen måste trycka in dem och då även trycker in själva hörluraren i örat. Kan man bortse från det så är det i alla fall enkelt att starta och pausa musiken, svara på samtal, justera volymen eller aktivera vissa andra funktioner (beroende på vad du ställer in i appen).

Jag tycker nog inte att detta är de mest bekväma hörlurar som jag har provat. De sitter helt okej, men de tenderar att börja skava/irritera mina öron lite efter ett tag, även efter att har bytt till en mindre storlek på gummihattarna. En bra grej är i alla fall att de sitter stabilt i öronen, så det är nog ingen risk att de trillar ut.

Batteritiden är imponerande

Det Grind Fuel imponerar allra mest med är dess batteritid. Hörlurarna har 9 timmars batteritid och tillsammans med batteriet i fodralet så ska det totalt vara hela 40 timmar. En hel arbetsvecka alltså. Jag har inte hunnit lyssna slut på batteriet ännu, så jag kan inte uttala mig om huruvida dessa siffror är korrekta eller överdrivna. Men detta är ändå imponerande siffror och klart mer än vad konkurrenterna erbjuder. Denna batteritid kan nog också (delvis) förklara och förlåta varför fodralet är så stort.

Låter i alla fall hyfsat bra

Ljudmässigt så presterar Grind Fuel helt okej. Om du gillar ordentliga bastoner så lär du inte bli besviken, men annars känns ljudet en aning obalanserat. Diskanten är väl framträdande och mellanregistret står tillbaka. Därför hade jag gärna velat justera ljudbilden lite. Det ska man lyckligtvis kunna göra om man laddar ner den officiella appen till Skullcandy Grind Fuel. Tyvärr var den inte kompatibel med min telefon, så jag har inte kunnat testa den. Och det är lite tråkigt att man ska behöva ladda ner en app och ändra inställningar för att få en balanserad ljudbild.

Röststyrning om du har appen

Förutom EQ så ska denna app låta dig ställa in knapparnas funktioner, ladda ner nya features och till och med dela med dig av ljudet till en kompis. Och om du har appen öppen kan du styra hörlurarna med rösten, likt en vanlig röstassistent. Du säger ”Hey Skullcandy” och sedan saker som ”play”, ”pause”, ”next”, ”volume up” eller ”Spotify”. Du kan även svara på ett inkommande samtal genom att säga ”accept”. Jag brukar inte använda röstassistenter, men om du är ett fan av det är detta säkert en trevlig funktion.

Pris och summering

Det är roligt att ha fått testa ett par hörlurar från Skullcandy, men jag är inte överväldigad av just detta modell. Hörlurarna är ganska snygga, men inte direkt de mest bekväma in ear-hörlurar som jag har provat. Batteritiden verkar däremot vara riktigt, riktigt bra. Tryckknapparna på hörlurarna är lätta att hitta, men man måste trycka in dem så hårt att man samtidigt tycker in hela hörluren i örat.

Jag är inte helt nöjd med ljudet, även om det inte är dåligt. Hade jag kunnat ladda ner Skullcandy-appen i min telefon och justera EQ:n något så skulle det säkert kunna bli riktigt bra, för basen hintar ändå om en god möjlighet till detta. Det känns sam sagt lite trist ljudet inte kunde vara lite bättre balanserat redan från start, så man slipper ladda ner en app bara för detta.

Skullcandy Grind Fuel kostar ungefär 1000 kronor. Inte på något sätt hutlöst för ett par true wireless-hörlurar, utan en rimlig prisbild. Detta är nog inte de mest minnesvärda hörlurarna för mig och kanske inte de jag skulle rekommendera i första hand, men du blir nog inte besviken om du väljer att köpa denna modell.

Betyg

6/10

dec
19

På jakt efter trådlösa hörlurar? Sudio T2 kan vara rätt för dig!

Tips: Använd koden hypelineht21 när du handlar från Sudios webbsida, så får du 15 % rabatt på alla deras produkter.

Är du på jakt efter ett par snygga och välljudande trådlösa hörlurar med bra batteritid och aktiv brusreducering? Då kan Sudio T2 vara något för dig. Så här beskriver Sudio själva modellen:

Sudio T2 är designad för att skapa nya vägar med en helt ny design i smakfulla färgval. Med en bekväm passform, noggrant testad för lyssnaren, designad för att låta ljudet komma till liv.

Hörlurarna är nätta, men ändå packade med bra funktioner. De sitter bra i öronen och kommer med ”gummihattar” i olika storlekar för att de ska passa bra för alla. Jag har använt hörlurarna under långa stunder utan att T2 har börjat skava eller irritera, vilket känns väldigt skönt.

Sudio har satsat en hel del på snygg och enhetlig design. Bara en sådan sak som att fodralet har samma färg som hörlurarna och att den medföljande USB-kabeln också kommer i samma färg är en snygg touch som får T2 att kännas som en exklusiv produkt. Fodralet har dessutom en härlig yta som ger lagom mycket grepp i min hand.

Förpackningen är helt fri från plats, som en del i Sudios hållbarhetsarbete. Även förpackningen är snyggt och fräscht designad.

Tillfredsställande batteritid

Hörlurarnas batterier räcker i 7,5 timmar (6,5 om du har brusreduceringen aktiverad), vilket är bra. Du kan dessutom ladda upp dem flera gånger i fodralet och har totalt 35 timmars batteritid (med brusreducering avstängd) innan du behöver ladda fodralet. Detta är minst sagt tillfredsställande siffror. Självklart har fodralet begåvats med en USB-C-port, vilket ska vara standard numera. Och som tidigare nämnt så medföljer en kort USB-kabel som kan användas vid laddning.

Bra touchkontroller med volymjustering

På båda lurarna finns touchkontroller som används för att kontrollera hörlurarna. Tryck en gång för att starta eller pausa musiken. Tryck två gånger på höger lur för att gå till nästa låt och två gånger på vänster för att hoppa till föregående låt. Du kan även justera volymen genom att trycka tre gånger. Detta är alla funktioner som jag är ute efter och det är ju klockrent att man kan justera volymen direkt ifrån touchkontrollerna. Jag stör mig annars alltid på att behöva ta upp telefonen för att göra detta.

Du kan även växla mellan att ha brusreducering av eller på genom att hålla in någon av touchknapparna i två sekunder. Touchytorna är lätta att hitta och enkla att trycka på. Jag skulle säga att de är bland de bättre av alla hörlurar som jag har testat.

Låter bra och stänger ute brus

Numera är det mer eller mindre väntat att även små hörlurar som Sudio T2 ska låta bra och denna modell gör mig inte alls besviken. Det är en stabil och väl avvägd ljudbild som uppenbarar sig för mina öron. Drar man upp ljudnivån en aning (inte alls mycket) så framträder en tydlig bas, som ändå inte är för dominerande.

Sudio T2 har aktiv brusreducering, som gör ett bra jobb med att stänga ute lagom mycket bakgrundsljud. Jag gillar inte att stänga ute allt ljud, så den nivå av brusreducering som T2 har är perfekt för mig. Det finns även ett medhörningsläge som istället förstärker barkgrundsljudet. Det låter kanske som en märklig funktion, men detta är användbart om du vill höra vad någon säger, utan att ta ut hörlurarna. Även detta funkar bra.

Pris, rabattkod och summering

Sudio T2 kostar ungefär 1 300 kronor, vilket känns som ett fullt rimligt pris. Man får mycket för pengarna i form av snygg design, bekväma lurar, bra batteritid, aktiv brusreducering och dessutom bra ljud. Vad mer kan man önska sig? Om du använder koden hypelineht21 får du dessutom 15 % rabatt på alla produkter på Sudios webbsida. Läs mer och köp på Sudios webbsida.

Tips från Sudio

  1. Sudio erbjuder alla kunder 3 års garanti när du som kund registrerar sig på Sudio Sphere.
  2. Sudio erbjuder även fria returer i 90 dagar för svenska marknaden.
  3. Det går även att beställa med express nu för dig som har bråttom!
8/10
dec
14

Test av Urbanista Lisbon

 

Urbanista Lisbon är nog de minsta hörlurar som jag har provat. Samtidigt är de på många punkter antagligen de bästa true wireless-hörlurarna jag har använt. Det finns mycket med dem som jag verkligen gillar.

Små, men med bra batteritid

Och just storleken är en av höjdpunkterna. Man skulle kunna säga att de är av earbuds-modell, vilket jag brukar föredra. Samtidigt är de så små att hela hörluren är inne i örat. Och där sitter de väldigt bekvämt, det är knappt att jag känner av dem. Tack vare en liten ”gummivinge” på varje hörlur så sitter de stabilt på plats, jag har aldrig känt att de har varit på väg att trilla ur öronen.

Samtidigt är hörlurarna så små att det är svårt att tro att de ska ha någon användbar batteritid eller kunna leverera bra ljud, men se det kan de. Lisbon har faktiskt hela nio timmars batteritid. Och då pratar jag bara om batterierna i själva hörlurarna. Det medföljande fodralet gör att du har totalt 27 timmars batteritid med dig. Det är verkligen mycket mer än vad jag hade trott eller ens vågat hoppas på.

Fodralet är litet, men det behöver ju inte vara större än så här med så små hörlurar. Och när du behöver ladda det så gör du det via USB. Qi-laddning lyser med sin frånvaro, ifall du hade velat ha det. Fodralet har en USB-C-port och det medföljer en kort USB-kabel. Ett litet minus är möjligtvis att kabeln inte har samma färg som hörlurarna och fodralet, men det kan jag acceptera. Själva hörlurarna kommer i fem färger, både färgstarka varianter och i svart (om du vill vara lite mer diskret).

Klockrena touchkontroller

En annan riktigt bra grej är touchkontrollerna. Jag har provat många hörlurar med medelmåttiga eller riktigt dåliga kontroller. Men Urbanista Lisbon gör detta på ett klockrent sätt. Det finns en touchkontroll på varje hörlur, som styr delvis olika saker.

Tryck två gånger på valfri hörlur för att starta/pausa musik eller svara på/avsluta ett samtal. Om du trycker en gång på höger hörlur så ökar du volymen och ett tryck på den vänstra sänker volymen. Vill du hoppa till nästa låt så trycker du in den högra touchkontrollen i två sekunder. Håller du in den vänstra i två sekunder så aktiverar du telefonens röstassistent.

Det bästa med dessa touchkontroller är absolut att det går att justera volymen med dem. Att detta inte är en standardfunktion är för mig helt galet. Hela poängen med touchkontroller på hörlurarna är ju att man inte ska behöva ta fram telefonen för att justera volym, byta låt eller svara på samtal. Urbanista har fattat grejen här. Det enda man inte kan göra enkelt är att hoppa tillbaka till föregående låt, men om jag får välja mellan att kunna göra det eller att ha kontroll över volymen så är det ett enkelt val…

Oväntat bra ljud

Som jag nämnde tidigare var jag ärligt talat lite tveksam till om Lisbon skulle kunna leverera ett bra ljud, sin lilla storlek till trots. Men det skulle snabbt visa sig att min oro var helt obefogad. Jag har nämligen alltid upplevt ljudet som fylligt och välbalanserat. Så länge volymen inte är allt för låg så får hörlurarna fram en lagom fyllig bas, samtidigt som den inte tar över.

Räkna dock inte med att allt bakgrundsljud ska stängas ute, för Urbanista Lisbon har ingen aktiv brusreducering. Och i och med att det inte är in-ear-hörlurar så kommer det att läcka in en del bakgrundsbrus från en störande omgivning. Men inte alls på ett nivå som jag tycker är oacceptabel eller särskilt hög. Aktiv brusreducering är alltid en bonus, men inget som jag direkt saknar med dessa hörlurar eller förväntar mig, sett till priset.

Dålig bluetoothräckvidd?

Hittills har det ju i princip varit full pott för Lisbon, men de har en nackdel som jag inte kan bortse ifrån och det är att ljudet kan hacka när man använder dem. Detta kan såklart hända alla trådlösa hörlurar om bluetoothsignalen är för svag eller blockeras, men Urbanista Lisbon råkar ut för detta mycket mer än andra modeller som jag har testat.

Jag brukar alltid ha min telefon i framfickan på mina byxor när jag lyssnar på musik och detta funkar för det mesta riktigt bra med nästan alla hörlursmodeller. Men i princip varje gång som jag har testat detta med Lisbon har ljudet hackat om jag har promenerat. Detta är faktiskt riktigt störande och gör att jag drar mig för att välja de hörlurarna om jag ska ta en promenad.

Om jag däremot låter min telefon ligga framme på ett bord så kan jag röra mig ganska fritt i min lägenhet utan att ljudet hackar mer än med andra hörlurar. Signalen kan till och med ta sig igenom en tjock betongvägg (för det mesta). Men med telefonen i byxfickan så hackar det. Det känns märkligt och lite oroväckande. Kanske är detta inget problem för dig om du istället för att ha telefonen i fickan håller den i handen eller har den i en väska, men detta blir en begränsning för mig.

Summering

Det har varit väldigt kul att testa Urbanista Lisbon. På många sätt är detta de klart bästa true wireless-hörlurar som jag har fått prova. De sitter väldigt bra i öronen och låter dessutom riktigt bra. Batteritiden imponerar stort och touchkontrollerna är nog de bästa som jag använt också. Dessutom kostar hörlurarna bara 500 kronor, vilket är betyldigt mindre än många andra, liknande modeller.

Men jag kan ändå inte ge dem full pott, för ljudet hackar om jag har telefonen i byxfickan när jag promenerar och det är ett stort problem för mig. Ett annat minus är att musiken inte pausas när du plockar ut hörlurarna ur öronen. Om du lägger ner dem i fodralet så pausas musiken, men om du bara plockar ut dem ur öronen så kommer det du lyssnar på att fortsätta spela.

Samtidigt måste man väga in det faktum att Urbanista Lisbon bara kostar 500 kronor, vilket är väldigt lite för ett par trådlösa hörlurar. Och det låga priset hjälper trots allt till att höja betyget till en minst sagt bra nivå.

Betyg

8/10