DJI Mini 3 Pro flyger

DJI Mini 3 Pro är ”den första premiumdrönaren som kan flyga i stan”

maj
12

Fylld med bra funktioner och schysst batteritid, men väger ändå under 250 gram.

DJI ligger inte på latsidan och har nu lanserat en ny drönare i litet format. Den är del i mini-serien och har denna gång fått namnet DJI Mini 3 Pro.

Namnet till trots är detta den enda versionen av Mini 3. Likt andra mini-drönare så är det en liten och lätt maskin. Med sina 249 gram håller den sig under den magiska gränsen på 250 gram och Mini 3 Pro får därför användas ganska fritt på platser där man skulle behöva tillstånd för att få flyga med en större drönare.

Varför har DJI valt att kalla detta för en pro-drönare då? Det skulle kunna vara för att Mini 3 Pro har utrustats med många sensorer som kan upptäcka hinder. Det kan också vara för att den går att köpa tillsammans med DJI:s smart controller, vilket gör att du inte behöver ha en mobiltelefon inkopplad i styrenheten.

Filmar i 4K

DJI Mini 3 Pro kan filma i 4K 60 fps. Filmar du i 1080p klarar den upp till 120 fps. Det är även möjligt att filma i 2,7K. Dessutom kan du såklart ta stillbilder och Mini 3 Pro klarar quickshots som Dronie, Raket, Cirkel, Spiral, Asteroid och Bumerang.

Batteritiden i Mini 3 Pro uppgår till 34 minuter med standardbatteriet. Det går även att köpa ett större batteri som ger dig ännu längre flygtid, men då väger drönaren mer än 250 gram. Maximal flyghöjd är 4 000 meter och maxhastigheten är 16 m/s (S-läge), 10 m/s (N-läge) och 6 m/s (C-läge).

DJI Mini 3 Pro kan förbeställas i Sverige via utvalda återförsäljare från och med i dag med leverans från 17 maj. Den har ett rekommenderat pris på 9 099 kr, 10 899 kr om du köper den tillsammans med en smart controller.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se