Test av Sudio E2 – snygga hörlurar med schysst ljud

maj
11

De är snygga, bekväma, har bra batteritid och kommer med intressanta funktioner. Sudio E2 gör verkligen allt rätt!

Tack till Sudio som skickat ett exemplar av de nya hörlurarna E2 och laddningsplattan Ladd+ för att vi skulle skriva denna artikel!

Tips: Använd koden Hypeline22 och få 15 % rabatt när du handlar på Sudios webbsida. Fram till 30 maj (eller så långt lagret räcker) får du med en Sudio Ladd+ (trådlös laddare) värd 429 kr vid köp av E2 produkter från sudio.com.

Det svenska hörlursmärket Sudio har släppt många intressanta produkter genom åren och vi har fått den stora glädjen att testa flera av dem. Nu har de lanserat Sudio E2, den senaste av deras true wireless-hörlurar och vi har fått chansen att testa även denna modell.

Snygg grå färg och bra passform

Sudio E2 finns i fyra färger och vi fick den gråa varianten (Electric Grey som den kallas) skickad till oss. Det är en lagom diskret kulör som jag verkligen gillar. Dessutom har lurarnas touchknappar  och bottnar en högblank, lila färg som passar väldigt bra mot det gråa. Självklar kommer även fodralet i samma gråa kulör och även den lilla medföljande USB-kabeln är grå. Det ger ett bra helhetsintryck och gör att hörlurarna känns lite mer exklusiva.

E2 sitter bra i mina öron. Det medföljer ett antal gummihattar i olika storlekar, så det är stor chans att även du kommer kunna hitta en bra passform. Eftersom det är in ear-hörlurar så sitter de stabilt på plats och det känns inte som någon risk att de skulle trilla ur öronen. Samtidigt är de väldigt bekväma att använda även under en längre period.

Sudio E2

Satsat mycket på ljudet

Sudio E2 är inte bara snygga, det märks att man även har satsat på ljudet. I samarbete med Dirac, ett svenskt ljuddesignföretag, har E2 nämligen fått en Spatial Audio-teknologi som kallas Dirac Virtuo. Med den aktiverad får du en ”3D-effekt” på ljudet, lite som om du lyssnade via en surround-anläggning. Detta ska göra ljudet mer naturligt och till skillnad får Apples version så funkar detta på all musik. Effekten är kanske inte dramatisk, men nog märker man skillnad med Dirac Virtuo aktiverad.

Ljudet är fylligt och välbalanserat när jag testar E2. Skulle du trots allt inte vara helt nöjd med ljudbilden så kan du ställa in den så som du önskar via EQ-funktionen i den medföljande appen. Den finns såklart både till iOS och Android och är kostnadsfri.

Förutom 3D-ljud kommer Sudio E2 givetvis med aktiv brusreducering. Den aktiveras enklast genom att hålla inne touchkontrollen på den högra hörluren i 2 sekunder. Du kan även aktivera medhörningsläget på samma sätt, så att du hör vad någon säger till dig även om du har hörlurarna i öronen. Även detta är bra grej.

Dessutom har Sudio E2 en VividVoice-teknologi som gör att du hörs bättre när du har ett röstsamtal med någon. Och som om inte detta vore nog så har Sudio E2 begåvats med en IPX4-klassning, vilket innebär att de utan problem står emot regn, svett eller liknande fukt. Det är en trevlig bonus!

Touchknapparna fungerar förresten ungefär så bra som jag hoppas och önskar. Genom att trycka en, två eller tre gånger på höger eller vänster touchknapp kan man starta och pausa musiken, hoppa till nästa eller föregående låt, öka eller sänka volymen samt aktivera eller inaktivera Dirac Virtuo och aktiv brusreducering. De första gångerna är jag inte helt säker på exakt var jag ska trycka för att aktivera alla dessa funktioner, men det tar inte lång stund innan det är enkelt att använda knapparna.

Batteritiden och trådlös laddning

Vad gäller batteritiden så är den såklart olika lång beroende på om du har brusreduceringen aktiverad eller ej. Om den är på så räcker batterierna i 4,4 timmar och annars i 6,5 timmar. Strömmen i fodralet gör att du får ut totalt 20 timmars batteritid med ANC och 30 timmar utan. Dessa siffror gäller om du inte har Dirac Virtu aktiverat, annars är batteritiden något kortare, men ändå imponernade.

När batteriet väl är slut kan du ladda hörlurarna genom att koppla in fodralet med den medföljande USB-kablen (fodralet har en USB-C-port). Men det går även att ladda dem trådlöst om du har en Qi-laddare. Det är ju verkligen smidigt att bara kunna ställa fodralet på en laddningsplatta och inte behöva koppla i en kabel.

Dessutom har Sudio E2 en snabbladdningsfunktion, där 10 minuters laddning ger dig 2 timmars batteritid. Det är ju klockrent. Annars tar det faktiskt inte mer än en timme att ladda batterierna fullt, vilket också är imponerande.

Sudio E2 med qi-laddare

Laddningsplattan Ladd+ följer med om du är snabb

Om du köper E2 via Sudios webbsida under maj månad så får du (så långt lagret räcker) med laddningsplattan Ladd+ helt utan extra kostnad. Med den kan du alltså ladda dina Sudio E2-hörlurar trådlöst. Koppla bara in plattan via en USB-kabel och placera hörlurarna i sitt fodral ovanpå plattan, så laddas de. Och du kan ladda andra enheter med stöd för Qi-laddning också. Jag testade till exempel att ladda en Samsung Galaxy S20 (i ett fodral) på Ladd+ och det funkade helt perfekt.

Ladd+ är en väldigt liten och nätt platta i diskret design, som funkar lika bra att ha framme på skrivbordet eller vid sängen. Att Sudio skickar med denna produkt på köpet är helt ärligt en väldigt bra deal!

Pris och summering

Sudio E2 finns att köpa på Sudios webbsida och kostar 1 399 kronor. Om du använder koden Hypeline22 får du 15 % rabatt på ditt köp, vilket ger ett pris på 1 190 kronor. Och om du dessutom är snabb får du ju Ladd+ på köpet och då är det riktigt prisvärt.

Oavsett så får du ett par snygga och bekväma hörlurar med bra batteritid och många bra funktioner. De låter dessutom mycket bra och brusreduceringen funkar som förväntat. Om du gillar konceptet med Spacial Audio så är detta hörlursmodellen för dig, men annars kan denna funktion såklart inaktiveras. Den totala batteritiden är dessutom upp till 30 timmar. Vi kan alltså varmt (och helt ärligt) rekommendera dessa hörlurar!

Tips: Använd koden Hypeline22 och få 15 % rabatt när du handlar på Sudios webbsida. Fram till 30 maj (eller så långt lagret räcker) får du med en Sudio Ladd+ (trådlös laddare) värd 429 kr vid köp av E2 produkter från sudio.com.
Transparens

Denna artikel är skriven i samarbete med Sudio, som skickade ett exemplar av hörlurarna E2 och laddningsplattan Ladd+. Vi har inte fått någon annan ersättning av Sudio och de har inte sett eller lämnat synpunkter på denna artikel inför publicering. Vi får heller ingen ersättning om du använder rabattkoden "Hypeline22".

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼