Marshall Willen sedd framifrån

Marshall lanserar sin mest bärbara högtalare – Willen

maj
3

Liten i storlek, men lovar bra batteritid och "tungt Marshall-ljud".

I dag lanseras Marshall Willen, den minsta Marshallhögtalaren hittills. I vanlig ordning har den det klassiska Marshallutseendet, men i ett mindre format. För snart två år sedan lanserades Emberton, en annan liten Marshallhögtalare. Den är dock inte lika liten som Willen.

Men hur liten är Willen då? Jo den mäter faktiskt bara 101,6 x 100,5 x 40,4 mm (för att vara väldigt exakt). Cirka 10 x 10 centimeter stor och 4 centimeter djup alltså. Den väger dessutom bara 310 gram.

Trots sitt lilla yttre ska Willen kunna erbjuda mer än 15 timmars batteritid och har en maximal ljudtrycksnivå på 82 dB vid en meters avstånd. Med ett 2-tums bredbandselement och två passiva element ska Willen, enligt pressmeddelandet, kunna ge dig det ”tunga Marshall-ljudet – trots sin lilla storlek”. Samtidigt har den ett frekvensomfång på 100 Hz – 20 kHz, vilket innebär att du inte kommer få ut de lägre bastonerna. Men den lilla storleken kanske kompenserar för detta tillkortakommande?

Marshall Willen sedd ovanifrån

I dagens miljömedvetna samhälle passar Marshall på att nämna att Willen är ”både PVC-fri och skapad med 60% återvunnen plast från använd elektronik”. Det är ju alltid en trevlig bonus när man köper en elektronikpryl.

Marshall Willen ska finnas tillgänglig hos återförsäljare från 30 juni och har då ett rekommenderat pris på 1 095 kronor.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se