Filmtips till alla hjärtans dag

Filmtips för dig som älskar, eller hatar, alla hjärtans dag

feb
14

Kärlek och romantik eller död och elände - vad vill du se för film i dag?

I dag är det den 14 februari, alla hjärtans dag. En dag som många i ett (lyckligt) förhållande eller som dejtar brukar uppskatta. Samtidigt finns det nog många personer som är mindre förtjusta i denna dag.

Oavsett om du gillar eller hatar alla hjärtans dag så finns det gott om filmer som passar att se. Samtliga tips kommer från Agency, som samarbetar med Disney+. Du kan alltså se alla dessa filmer där, om du önskar det.

10 romantiska filmer för alla hjärtans dag

10 things I hate about you

Biancas familj förbjuder henne att dejta tills hennes äldre killhatande syster Kat har en pojkvän. Filmen inspirerad av Shakespeares ”så tuktas en argbigga” bjuder denna high school-komedi på både humor och romantik.

Pretty Woman

Den framgångsrike affärsmannen Edward möter gatusmarta Vivian, vars energiska anda utmanar hans praktiska ställning i livet. En klassisk men otraditionell kärlekshistoria.

High School Musical

I denna romantiska highschoolfilm upptäcker Troy Bolton, skolans idrottsstjärna och Gabriella Galvez som håller sig mer i baktrunden att de är bra på att sjunga – tillsammans. De tar plats I rampljuset och försätter hela East High i en musikalisk yra.

Love, Simon

Ingen vet att Simon är gay. Han har inte heller någon aning om vem det är han blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans skola. Att reda ut dessa frågor är både roligt, läskigt och livsomvälvande.

Enchanted

En animerad prinsessa från jagas av en ondskefull drottning och hamnar i verklighetens Manhattan. Musik och magi saknas, och ingen verkar leva lyckliga i alla sina dagar – vid första anblicken åtminstone.

500 Days of Summer

Efter att ha blivit dumpad av tjejen han tror är hans själsfrände börjar den obotlige romantikern Tom se tillbaks på deras förhållande för att finna vart det gick fel och hur han kan vinna tillbaks henne.

Wall-E

Renhållningsroboten Wall-E är lämnad ensam på jorden efter att alla människor övergivit den på grund av miljöförstöring. En dag landar den moderna roboten Eva för att leta efter liv på jorden. Wall-E blir så förtjust i Eva att han följer med till rymdskeppet.

Ruby Sparks

Den unge författaren Calvin lider av skrivkramp och får rådet att gestalta sin drömtjej. Han uppfinner då Ruby Sparks i denna dramakomedi.

Garden State

Andrew, som lever ett avdomnat liv, återvänder till sin hemstad för sin mammas begravning. Väl där möter han den intressanta tjejen Sam som får honom att öppna upp och träffa gamla vänner.

The Fault in our Stars

En gripande, livsbejakande kärlekshistoria om Hazel och Gus som delar en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en ungdomskärlek utöver det vanliga.

 

10 filmer för dig som inte vill se något romantisk i dag

Alien

En modern klassiker som i en blandning av skräck och science fiction låter tittarna se på när en rymdvarelse dödar besättningen på deras rymdskepp.

John Tucker Must Die

En klassisk komedi från 2006 där tre tjejer tillsammans hämnas på skolans populära kille som dejtat dem alla tre samtidigt.

The Other Woman

Som en fortsättning på temat hämnd får vi i denna komedi se tre kvinnor som tillsammans bestämmer sig för att ge igen på mannen som lurat dem.

28 dagar senare

En dystopisk och skrämmande zombiefilm från 2002 där schimpanser infekterade med ett dödligt virus släpps ut och decimerar världens befolkning.

Den vilda jakten på lyckan

En svart komedi från 1989 om det förmögna paret Rose som skiljer sig och påbörjar ett krig om de materiella tillgångarna.

The Hills Have Eyes

En bloddrypande skräckfilm där en familj på resande fot blir strandsatta i ödemarken och upptäcker att ett gäng blodtörstiga mutanter strövar runt i området, trånande efter färskt människokött.

Sideways

I denna komedi åker två män på en vinresa som snabbt urartar sig till den grad att de drunknar i överflöd av vin och kvinnor.

Kannibalhajar

En dokumentär av National Geographic där två av världens ledande hajexperter analyserar de alltmer omfattande bevisen för att hajar – oftare än vi kunnat tro – attackerar varandra.

Millers Crossing

I denna 90-talets gangsterfilm utbryter ett fullskaligt krig mellan två maffiagäng som slåss om kontrollen över sin stad.

Antlers

Denna skräckthriller utspelar sig i en småstad i Oregon, där en lärare och hennes polisbror blir indragna i en mystisk elev som visar sig ha en övernaturlig varelse i sitt hem.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se