Samboer.app

Norsk app visar vem som gör mest nytta hemma

feb
8

För dig som vill ha bevis på att du gör mer nytta än din partner.

Den norska appen Samboer.app har tagit grannlandet i väst med storm de senaste månaderna. Den utvecklades ursprungligen som ett skämt av Robin Havre, efter att han och hans flickvän båda var övertygade om att de gjorde mest hushållsarbete hemma.

I appen fyller du och din partner i alla uppgifter ni gör hemma, så visar appen vem som har bidragit mest. Appen har även blivit populär bland norska barnfamiljer.

– Det är kul att höra om 10-åringar som plötsligt vill skotta snö, vattna plantor och ta disken. Om appen kan bidra till att barn förstår hur mycket arbete som krävs för att hålla ett hem rent och väl fungerande, så är ingenting bättre än det.

Appen är gratis, men du kan köpa till mer statistik om du vill det. Den finns både till iOS och Android och har nu släppts även här i Sverige.

Appen kan ju vara ett roligt sätt att se om det är du eller din partner som gör mest nytta hemma, men det finns också något ganska sorgligt i behovet av att kunna visa att man minsann gör mer än sin partner.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼