Test av Marshall Minor III

okt
14

Snygga, trådlösa, välljudande och med bra batteritid. Nästan inget att klaga på alltså, även om aktiv brusreducering saknas.

Minor III har nog i princip allt jag efterfrågar när det kommer till helt trådlösa hörlurar. De är in-ear men inte sådana som verkligen ska tryckas in i öronen (utan mer i stil med första Airpod-modellen), de har bra batteritid, schyssta touchkontroller och kommer med ett smidigt fodral som laddas via USB-C. De levererar dessutom en bra ljudbild. Det enda jag egentligen kan sakna är brusreducering.

Snygg och väntad design

Om man inte gillar Marshalls designspråk så kommer man inte gilla Minor III. Men jag som är ett fan av deras produkter gillar verkligen designen på Marshall Minor III. Den svarta, skrovliga plasten, vita loggan och gulddetaljerna funkar väldigt bra i mina ögon. Fodralet är gjort i plast, men har en läderliknande textur.

Det är i vanlig ordning väldigt enkelt att parkoppla hörlurarna med telefonen och därefter hittar de alltid varandra snabbt och smidigt. Hörlurarna startas så snart du tar ut dem i fodralet. Stoppa bara in dem i öronen, så kan du börja lyssna på musik, podcasts eller vad du nu har igång i telefonen.

Det du lyssnar på pausas automatisk om du tar ut en hörlur ur örat. Stoppar du tillbaka hörluren så återupptas det automatiskt igen. Du kan såklart även starta och pausa med hjälp av hörlurarnas touchkontroller. Det går även att hoppa till nästa eller föregående låt samt svara och avsluta ett samtal genom att trycka en, två eller tre gånger på touchkontrollerna. Det enda som inte går att justera är volymen.

Jag tror att detta är de bästa touchkontroller på ett par hörlurar som jag har använt. Vid varje tryck hörs ett litet ljud som bekräftar att man tryckt på rätt ställe. Detta är till stor hjälp när jag t.ex. vill trycka två gånger i rad för att byta till nästa låt.

Bekväma, men kan behöva finjusteras

Jag tycker att hörlurarna sitter bekvämt i mina öron. De skaver inte och jag kan ha dem i öronen en ganska lång stund utan problem. Möjligtvis kan de röra lite på sig ibland, vilket påverkar ljudbilden. Du kan behöva finjustera vinkeln på varje hörlur för att få så fylligt ljud som möjligt.

Den trådlösa räckvidden är också bra. Du kan lugnt gå ett antal meter bort från din telefon utan störningar, i alla fall så länge du inte passerar en tjock betongvägg eller liknande. Minor III har stöd för Bluetooth 5.2 och ska har upp till 10 meters trådlös räckvidd.

Batteritiden är imponerande

Hörlurarna har fem timmars batteritid. Fodralet har ytterligare 20 timmars batteri, vilket betyder att du bara behöver ladda Minor III efter 25 timmars användning. Under min testperiod har jag inte lyckats köra slut på batteriet, trots att jag använt hörlurarna vid många tillfällen. Jag tror absolut att batteriet kan räcka i närmare 25 timmar.

När det väl är dags att ladda hörlurarna så görs detta via USB-C-porten i fodralets botten. Det medföljer en väldigt kort USB-kabel, som även den har Marshalls klassiska utseende. Jag blir alltid glad när det följer med en USB-kabel, även om jag (precis som många andra) redan har ett antal sådana kablar liggandes på olika platser i hemmet.

Kan låta riktigt bra

Jag måste verkligen säga att Marshall Minor III har en imponerande ljudbild. Det är sällan hörlurar i denna storlek och modell kan leverera så fylligt ljud, särskilt vad gäller bastonerna. Minor III kan producera ljud i spannet 20 Hz – 20 kHz, vilket är fullt tillräckligt.

Som tidigare nämnt så kan man dock behöva justera hörlurarnas placering i öronen något, för hur du har dem i öronen påverkar ljudbilden. Men rätt placerade så är det alltså en mycket imponerande ljudbild för denna typ av hörlurar.

Marshall Minor III saknar dock aktiv brusreducering. På grund av detta får man räkna med att en hel del bakgrundsljud kan läcka in, vilket stör ljudbilden. Detta är bara en issue om du befinner dig i en högljudd, eller bullrig miljö.

Kostar en del, men inte orimligt mycket

Marshall Minor III har ett rekommenderat pris på 1 395 kronor. Det kan tyckas vara ganska mycket pengar för ett par hörlurar, men det är inte på något sätt orimligt dyrt. Jag skulle säga att priset ligger i linje med vad man kan förvänta sig för ett par hörlurar som dessa. Och man får faktiskt väldigt mycket för pengarna.

Betyg

9/10

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se