Linus testar Fairphone 4

okt
14

Varför är det så häftigt med en telefon där vi kan byta ut (nästan) alla delar?

Linus Sebastian från Linus tech tips har testat den senaste modellen från den mycket intressanta telefontillverkaren Fairphone. Deras affärsidé är att utveckla mobiltelefoner som kan uppgraderas och där du som användare både kan och får byta ut i princip alla delar om du vill eller behöver det.

Företaget Fairphone startade 2013 och har som mål att bygga telefoner som kan hålla längre, vilket minskar vårt resursslöseri. De jobbar dessutom väldigt hårt och medvetet för att köpa in konfliktfritt material som framställs under bra förhållanden för arbetare och de tar dessutom emot och återvinner sina gamla telefoner.

Fairphone 4 kommer kanske inte med den allra senaste och hetaste hårdvaran och telefonen är något tjockare och klumpigare än många andra modeller. Men du verkar ändå få mycket för pengarna och bara grejen att du enkelt kan byta ut ditt batteri, USB-porten, kameran eller nästan vilken annan del som helst om det skulle behövas är ju riktigt häftigt.

Här kan du se Linus testa Fairphone 4:

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se