Vilken spegellös APS-C-kamera är bäst?

jul
1

DPReview TV har jämfört Sony a6600, Fujifilm X-T4, Canon M6 II och Nikon Z50, fyra likvärdiga och spegellösa kamera i APS-C-format. De är respektive märkes mest påkostade kamera av denna typ 2021 och därför är det klart intressant att se vilken som är bäst och vad som skiljer dem åt.

I den 17 minuter långa video konstateras att även om ingen kamera är bäst i alla kategorier så är det faktiskt Fujifilm X-T4 som får flest poäng. Jag hade på förhand gissat att Sony skulle ta förstaplatsen med sin A6600, men den slutade istället på en hedervärd andraplats. När det kom till autofokus var denna modell dock den solklara vinnaren. Den har dessutom bäst batteritid vid fotografering.

Nu ska det sägas att detta ”test” delvis känns som dessa personers personliga åsikter, snarare än objektiva jämförelser. Å andra sidan är det svårt att inte inkludera detta i en jämförelse av kameror.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼