Snabbtest av Sony hörlurar WH-CH510

Denna artikel är en annons
maj
18

Youtube, Spotify, iTunes, Soundcloud och en myriad av andra appar ger oss numera en obegränsad tillgång till den samling ljud vi benämner som musik. Med hjälp av våra trogna mobiler kan vi lätt njuta av alla denna musik. Det finns många olika typer av hörlurar som erbjuds, men ärligt talat kostar bra hörlurar en förmögenhet.

Alla har kanske inte råd med ett par Apple AirPods Pro eller hörlurar från Skullcandy, lyckligtvis har Sony något för de flesta och därför ska vi titta lite närmare på Sonys WH-CH510 lurar.

Snabbfakta

  • WH-CH510 har naturligtvis både bluetooth och en smula NFC (Near Field Communication) samt mikrofon.
  • Batteritiden ligger på ca 35 timmar.
  • Finns i tre färger, svart, vit och blå.
  • Sonys WH-CH510 lurar begär en del pengar av dig men några larvigt höga summor som exempelvis Skullcandy behöver du inte hosta upp.

Räckvidd

Håller mobilen på att dö? Men ljudboken eller nya favvolåten hägrar? Ladda och lyssna ändå det går alldeles utmärkt. Enligt Sony har lurarna upp till 10 meter i räckvidd. Du kan diska, stänga ute sambons operasång i duschen eller dammsuga med mobilen tryggt på laddning i sovrummet. Men försök undvika att böja dig ner för långt då det verkar som att dessa hörlurar tappar täckningen en smula då.

Något vi gillar starkt är hur bra dessa budgetlurar faktiskt presterar ihop med videospel, vi har såklart inte testat alla spel men WH-CH510 håller ändå måttet relativt väl. Dessa lurar passar kanske inte för att spela exempelvis Unibet eSport om man vill ha både lagkamrater och spelets ljud i öronen samtidigt. Detta blir tydligt om vi använder Skyrim som exempel, för trots att hörlurarna är bra så orkar de inte riktigt med den otroligt rika mängden ljudeffekter i bakgrunden vilket ger en hel del knaster. World of Warcraft fungerar bättre, men inte med 10 kamrater under en intensiv raid där alla försöker snacka samtidigt.

Utvärdering

WH-CH510 är kraftfulla och tydliga, bäst av allt, de kostar inte för mycket. De är utmärkta för att lyssna på det mesta i ljud, allt från musik till ljudböcker och spel.

Spelar du PC-spel så kan du tryggt använda WH-CH510 lurarna utan problem, dialoger, musik och bakgrundsljud som fågelkvitter hörs alla lika bra.

Mikrofon fungerar bra så att snacka med föräldrar, syskon och vänner går som en dans. Men tyvärr kan de skrapa en smula när det är många som talar samtidigt, exempelvis vid zoom samtal.

Knapparna, tre stycken, på höger lur justerar volymen eller pausar uppspelningen. Mittknappen svarar även på samtal. Spola fram gör du med volymknapparna om det skulle vara nödvändigt, men de är lite besvärliga med att spola förbi låtar, du behöver tajma rätt annars hamnar du i en loop av samma låt.

En annan sak som kan vara lite störande ibland är när man redan lyssnar på högsta volymen och glömt bort det, försöker du höja volymen då så hör du ett pip och du tappar omkring fem sekunder av låten du lyssnade på. Det är trevligt att få en påminnelse om att man redan har full volym men den är lite klumpig.

Slutsats

För de som har en begränsad budget och inte kan spendera 800 kronor eller mer på trådlösa hörlurar så är WH-CH510 en mycket prisvärt alternativ. Sony har tagit fram en produkt som gör det den ska och mycket bra, de är tåliga och har förvånansvärt bra ljud.

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se