Webbkameran Creative Live! Cam Sync 1080p V2 utlovar smartare videosamtal

apr
22

Automatisk mikrofonavstängning, brusreducering och full HD-video är USP-en.

Av ”någon” anledning släpps det allt fler webbkameramodeller just nu och med tanke på hur mycket videosamtalen har ökat det senaste året så är det inte konstigt att butikshyllorna för webbkameror mer eller mindre gapat tomma den senaste tiden.

Creative presenterar nu version 2 av sin webbkamera Creative Live! Cam Sync 1080p, som de menar är till för att du ska kunna ha enklare och smartare videosamtal. Den klarar av video i full HD (1080p) med 30 bilder per sekund, vilket är tillräckligt för att kunna ha videosamtal i bra kvalitet. Detta är ju dock inget unikt.

Startar mikrofonen när du pratar

Det som då kanske särskiljer denna kamera från andra är funktionen som Creative kallar VoiceDetect. Med den aktiverad är kamerans inbyggda mikrofon alltid avstängd, till den hör att du pratar. Då aktiveras den automatiskt och när du har pratat klart stängs din mikrofon av igen. Dessutom kan du säkert ana att funktionen NoiseClean-out ska hjälpa till att få bort bakgrundsbrus i ljudet. Dessa funktioner kräver dock att du installerar en mjukvara, som bara verkar finns till Windows 10.

Annars finns det inte så mycket att berätta om denna webbkamera. Den har ett fäste som gör att den nog är enkel att fästa ovanpå en laptopskärm eller ”vanlig” datorskärm. Dessutom har webbkameran ett inbyggt linsskydd, så att du kan säkerställa att ingen dumbom spionerar på dig.

Creative Live! Cam Sync 1080p V2 har ett rekommenderat pris på ungefär 600 kronor, men ska säljas till kampanjpriset 500 kr första månaden. Det är dock lite oklart var och när du kan tänkas hitta denna webbkameramodell, förutom på Creatives webbsida.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼