Fujifilm presenterar vloggvänliga kameran X-E4

jan
31

Liten och nätt, men filmar ändå i 4K och har tiltbar skärm.

De senaste åren har det släppts allt fler kompakta, spegellösa kameror med utbytbara objektiv och riktigt bra bildkvalitet. Oavsett om du är hobbyfotograf, filmare eller vloggar så kan du nu utan problem hitta en prisvärd och funktionsrik kamera i ett portabelt format. Nya Fujifilm X-E4 ser ut att vara ett sådant exempel.

Fujifilm är inte direkt nya på kameramarknaden och har släppt flera intressanta modeller de senaste åren. Nya X-E4 har hämtat många funktioner och specifikationer från sina syskon, samtidigt som allt har tryckts in i ett nätt format (121 x 73 x 33 mm). Kameran har en APS-C-sensor och är kompatibel med Fuji X-objektiv.

Så, vad gör då Fujiflm X-E4 till en potentiellt intressant kamera för filmare och vloggare? Jo, till att börja med så har kameran en tiltbar skärm, så att du kan se dig själv när du vloggar. Du kan dessutom filma i full HD-upplösning i upp till 240 bilder per sekund. Det går även att filma i 4K, även om du då som mest får ut 30 bilder per sekund. Och det nätta formatet och den låga vikten på kamerahuset (365 g) gör att du orkar hålla kameran i ”vloggläge” en längre stund. Du kan nog också räkna med att denna kamera har snabb och bra autofokus.

Fujifilm X-E4 har precis lanserats och kostar runt 10 000 kronor, exklusive objektiv.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼