Tre nya bluetooth-högtalare från JBL

nov
28

Bärbart och trådlöst ljud i olika storlekar och prisklasser.

JBL fortsätter att producera nya versioner av sina många högtalarmodeller. Nu har de lanserat inte mindre än tre nya bluetooth-högtalare: Go 3, Clip 4 och Xtreme 3.

Minstingen JBL Go 3 mäter bara 87,5 x 75 x 41,3 mm och väger in strax över 200 g. Trots detta ska man ha fått plats med 5 timmars batteritid, IP67-klassning, bluetooth 5.1 och enligt JBL även ”Pro Sound och slående bas”. Go 3 säljs för 500 kronor.

Mellansyskonet JBL Clip 4 är med sina 86,3 mm x 134,5 mm x 46 mm inte mycket större än Go 3, om än med en ganska olik form. Jag har tidigare testat version 3 av denna högtalare och den imponerade verkligen med sin ljudbild i förhållande till högtalarens storlek. Så räkna med att även version 4 låter bra. Dessutom har den upp till 10 timmars batteritid och stöd för bluetooth 5.1. Clip 4 kostar 600 kronor.

Och så kommer vi till JBL Xtreme 3. Trots att den är störst av de tre så mäter den inte mer än 298,5 x 136 x 134 mm. Dock väger den mycket mer med sina 2 kg. Då får du upp till 15 timmars batteritid, IP67-klassning och fyra högtalarelement som samspelar med inte mindre än två bashögtalare. Sannolikt den klart mest välljudande högtalaren av dessa alltså. Denna modell kostar å andra sidan betydligt mer med sina 3 300 kronor. Men då kommer den med funktionen PartyBoost, som låter dig koppla samman den med en annan PartyBoost-högtalare för ännu fetare stereoljud.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼