Vi kikar på ryggsäcken Gaston Luga Spläsh

nov
22

Snygg, smidig och lagom stor ryggsäck tillverkad i vattentätt PU-läder.

Vi har samarbetat med ryggsäcksmärket Gaston Luga ett par gånger tidigare och testat modellerna Pråper, Clässic och Kåmpis. Och nu har jag även fått möjlighet att testa ryggsäcksmodellen Gaston Luga Spläsh.

Vattentätt material

Spläsh skiljer sig från den tidigare nämnda modellerna, främst genom materialvalet. Denna modell är nämligen tillverkad i PU-läder, vilket är vattentätt. Detta innebär dock inte att du kan ha ryggsäcken under vattnet utan att innehåller blir blött, men du behöver inte oroa dig för att ryggsäcken läcker in vatten om det regnar eller stänker på den. Materialvalet gör också att Spläsh blir en väldigt stabil ryggsäck. Även om den är helt tom så håller den formen ganska bra.

Ryggsäcken har såklart en laptopficka, som ska rymma datorer upp till 13″ (utan fodral). Jag har testat facket med en 13″-dator och det fungerade utmärkt. Ryggsäcken rymmer totalt 12 liter, så utöver din dator kan du utan problem få plats med laddare och kläder för en övernattning eller två. Eller varför inte en termos med en varm dryck och lite gofika?

På ryggsäckens utsida finns två ytterfack med dragkedjeknäppning. Huvudfacket knäpps med två hakar, som kan fästas olika hårt beroende på hur mycket du har fyllt ryggsäcken. Den ”klassiska” passfickan på ryggsäckens baksida lyser dock med sin frånvaro denna gång. Inte för att jag någonsin har använt den på de andra modellerna…

Finns i sex färgvarianter

Gaston Luga Spläsh kommer i sex färger, jag har fått testa den gråa med svarta band. Det är en stilren och snygg grå kulör som funkar bra att använda i mer professionella sammanhang. Och det kan man egentligen säga om alla andra färgalternativ också, möjligen med undantag för den senapsgula varianten…

Gaston Luga Spläsh kostar 1 099 kronor, men säljs i skrivande stund för 879 kronor. Du kan dessutom få 10 % extra rabatt genom att använda koden hypelinehost10 i kassan. Vi tjänar inga pengar om du använder den koden, men det är ändå kul om du kan spara lite extra med hjälp av den!

Transparens

Gaston Luga skickade en Spläsh till oss för att skriva denna artikel, men de har givetvis inte påverkat innehållet i texten på något sätt.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se