Creative Stage V2 lovar mycket ljud till lågt pris

nov
10

Soundbar och subwoofer med surround-ljud och AI-funktioner för under 200 euro.

Creative Technology har lanserat en ny version av sin soundbar Creative Stage. Likt sin föregångare består Creative Stage V2 av en soundbar och en nätt subwoofer. Denna version ska dock komma med en ”ny Sound Blaster-teknik och större dimensioner”, vilket ska ge ”bättre och tydligare ljud, samt bredare surround-ljudbild” enligt ett pressmeddelande.

Creative Stage V2 har flera anslutningsmöjligheter. Förutom HDMI (ARC) kan du ansluta en ljudkälla via optisk kabel, AUX, bluetooth 5.0 eller USB-C. Det medföljer en fjärrkontroll som används för att välja inmatningskälla och även låter dig justera diskant- och basnivåerna m.m. Själva soundbaren väger 2 kg och mäter 78 x 680 x 100 mm. Subwoofern klockar in på 3,3 kg och mäter 423 x 116 x 250 mm.

Enligt pressmeddelandet ska Creative Stage V2 kunna leverera surroundljud. Eftersom att det rör sig om en soundbar och inte flera separata högtalare så rör det sig om ett simulerat ljudfilter och inte ”äkta” surroundljud.

Tydligare dialog med hjälp av AI

Creative Stage V2 kommer också med en funktion som kallas Clear Dialog. Som namnet antyder ska den kunna extrahera sång och talad dialog genom en algoritm som förstärker den så att du kan höra dialoger tydligt.

I pressmeddelandet står det att Creative Stage V2 säljs för 109,99 euro, men på deras produktsida ligger den ute för 199,99 euro. Den ska gå att köpa därifrån redan i dag.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼