DJI Mini 2 är här

nov
5

Uppföljaren till minidrönaren har äntligen fått 4K-upplösning, bättre räckvidd och stöd för foto i RAW-format.

Rykten om en ny version av den spännande minidrönaren DJI Mavic Mini har florerat ett tag. Och nu är den här. Denna version har fått namnet DJI Mini 2 och heter alltså inte Mavic.

Utseendemässigt är Mini 2 väldigt lik Mavic Mini och vid en första anblick kan det vara svårt att upptäcka några skillnader alls. Men Mini 2 har begåvats med att kunna filma i 4K-upplösning (30 fps och 100 Mbit/s i bitrate), vilket är en uppgradering mot de 2,7K som föregångaren stoltserade med.

Vi som hade hoppats på fler sensorer blir tyvärr lite besvikna, de finns fortfarande bara på drönarens undersida. Det gäller alltså att flyga lite försiktigt även med denna modell. Men å andra sidan kan man inte få allt man önskar i denna storleks-, vikt- och prisklass.

Starkare motorer och bättre räckvidd

En annan förbättring är att motorerna är starkare, vilket gör att de står emot kraftigare vindar. Maxhastigheten på Mini 2 är samtidigt 57 km/h. Dessutom har den stöd för OcuSync 2, vilket enligt DJI ska medföra att Mini 2 har en räckvidd på hela 10 km. Inte för att de flesta av oss enligt lag får flyga en drönare så långt bort här i Sverige, men det säger ändå en del om hur bra räckvidd du kan räkna med.

Batteritiden är fortsatt upp till 30 minuter, vilket ändå är imponerande för en drönare i denna storlek. Och den håller fast vid en vikt på 249 gram. En välkommen nyhet är att Mini 2 kan ta stillbilder i RAW-format, en funktion som föregångaren saknade.

Handkontrollen har fått ny design. Den största skillnaden är att du fäster din mobil i handkontrollens överkant, istället för underkant. Detta känns spontant som en bättre lösning, men jag har inte fått chans att testa någon av dem.

Kostar ca 5 000 kronor

DJI Mini 2 går att köpa hos DJI nu och kostar 479 euro. Du kan även köpa den tillsammans med två extrabatterier och en laddningsstation för sammanlagt 619 euro. Båda paketen inkluderar en handkontroll.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼