HyperX presenterar streamingmikrofonen SoloCast

nov
4

Se till att du hörs bra när du livestreamar hur du äger alla andra i Fortnite.

HyperX, Kingstons gamingdivision, har presenterat en ny USB-mikrofon. Den heter HyperX SoloCast och verkar rikta in sig mot gamers som vill streama eller spela in sig själv när man spelar eller pratar.

Sedan tidigare har HyperX mikrofonerna QuadCast och QuadCast S, så detta är alltså deras tredje USB-mikrofon. SoloCast är givetvis plug and play och kompatibel med tjänster som Streamlabs OBS, XSplit, OBS Studio, Discord och TeamSpeak. Allt en gamer kan behöva alltså.

Mikrofonen ansluts alltså via USB. Ett bordsstativ medföljer, men SoloCast kan monteras på alla typer av stativ med skruvfäste som är 3/8″ eller 5/8″. Själva mikrofonen väger 261 gram. Tillsammans med stativ och USB-kabel landar vikten på 430 gram.

På mikrofonens ovansida finns en knapp som användas för att snabbt mute:a mikrofonen om du skulle vilja göra det. Vad jag kan se har mikrofonen dock ingen hörlursport, så vill du höra hur du låter när du pratar får du alltså koppla in hörlurarna i datorn. Vilket du ändå lär vilja göra om du ska höra något av det du spelar…

HyperX SoloCast säljs för 849 kronor. I dagsläget verkar den dock vara svår att få tag på i butiker här i Sverige.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se