Raspberry Pi 400 är en hel dator i ett tangentbord

nov
3

Specialversion av enkortsdatorn är inbyggd i ett tangentbord och kostar från 800 kronor.

Den omåttligt populära kretskortsdatorn Raspberry Pi har precis släppts i en ny version. Modellen, som heter Raspberry Pi 400, skiljer sig ganska mycket från tidigare modeller. Denna dator är nämligen inbyggd i ett tangentbord.

Prestandamässigt är denna modell ganska lik Raspberry Pi 4, men med en något snabbare processor. Och eftersom att hela datorn ska få plats inuti ett tangentbord har kretskortets form och layout omarbetats.

Inte med svensk tangentbordslayout i dagsläget

I dagsläget är det oklart om Raspberry Pi 4 kommer släppas med svenskt tangentbordslayout. Än så länge har modeller för Amerikansk engelska, brittisk engelska, spanska, franska, tyska och italienska presenterats. Fler modeller ska komma, men vilka nämns inte.

Kostar från 800 kronor

Raspberry Pi 400 kommer i ett par utföranden. Du kan köpa tangentbordsdatorn separat för 70 dollar (ca 800 kronor), eller i ett paket med mus, minneskort och kablar för 100 dollar (ungefär 1 100 kronor). I dagsläget verkar ingen modell gå att beställa till oss i Sverige, i alla fall inte från raspberrypi.org.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se