Uttråkad hund

Uttråkad? Så här kan du få tiden att gå

Denna artikel är en annons
okt
15

Vi har alla varit där. Tristess. Ingenting att göra. Hur ska man få en ledig stund att gå utan att ha långtråkigt? Tack och lov finns det gott om roliga saker att sysselsätta sig med – även utan att behöva lämna hemmet.

Gör om en Raspberry Pi till en Steam Link

Om du har en Raspberry Pi version 3 eller nyare så är ett hett tips att göra den till en Steam Link. Då kan du nämligen spela dina Steam-spel på din TV istället för på datorn. Det hela fungerar så att du laddar ner en programvara till din Raspberry Pi och kopplar den mot din TV. På din dator startar du sedan Steam.

Så länge datorn och Raspberry Pi:en är i samma nätverk kan du nu koppla ihop dem och spela dina Steam-spel på din TV. Koppa in någon form av handkontroll i din Raspberry Pi, så kan du spela datorspelen bekvämt i vardagsrummet. Läs mer om du installerar Steam Link.

Raspberry Pi

Spela för pengar

Ett annat nöje (för dig som har fyllt 18 år) kan vara att spela för pengar. Det kan vara svårt att veta vilken av alla bettingsidor man borde använda, men det finns tack och lov hjälp att få. Här kan du till exempel se nya bettingsidor och välja den sida som verkar bäst för dig. Men kom ihåg att bara satsa pengar som du har råd att förlora och spela lagom. Och om du skulle hamna i riskzonen för att spela för mycket bör du direkt besöka spelpaus.se för tips, hjälp och stöd.

Ladda ner ett kostnadsfritt spel

När du har spelat igenom ditt bibliotek i Steam kanske du är sugen på att spela något annat? Men om du har dåligt med pengar kan du faktiskt ladda ner kostnadsfria spel från Epic Games. Varje torsdag släpper de nämligen ett nytt spel som är helt kostnadsfritt att ladda ner. Du har en vecka på dig att ladda ner spelet, men det är ditt för alltid utan att du behöver betala en enda krona. Här ser du veckans (och kommande veckors) kostnadsfria spel.

Lär dig något nytt

Tid över innebär att du har goda möjligheter att utveckla nya talanger och få mer kunskap. Och det finns hur mycket som helst att lära sig. Men hur gör man om man vill lära sig något om ett specifikt ämne? Du kan alltid börja med att googla och se vad du får upp för sökresultat.

Vill du ha guider i videoformat så finns det hur mycket som helst att hitta på Youtube. Men om du vill ha lite mer professionella videoguider så kan jag tipsa om Skillshare. Denna tjänst är inte gratis, men du kan testa den kostnadsfritt i en vecka. Och här finns verkligen guider om allt mellan himmel och jord!

Studerande kvinna

Gör en god gärning

Sist men inte minst vill vi tipsa om att använda din lediga tid till att göra en god gärning. Och det finns faktiskt flera som du kan göra hemifrån. Om du bor med någon kanske hen behöver hjälp med något. Du kan också passa på att ringa eller skicka ett meddelande till en vän eller släkting som du inte har pratat med på länge.

Ett annat sätt att göra skillnad för andra är att skänka pengar till en hjälporganisation. Det finns hundratals organisationer som gör gott i världen, med olika inriktningar. Det är svårt för mig att säga vilken du bör donera pengar till, men ett tips är att välja en organisation som har ett så kallat 90-konto. Då kontrolleras nämligen organisationen och du kan vara säker på att man inte använder för stor del av insamlade medel till administration och annat som gör att pengarna inte kommer fram dit de ska. Läs mer hos Svensk insamlingskontroll.

Detta var några exempel på vad du kan använda din lediga tid till. Har du tips på bra aktiviteter? Lämna gärna en kommentar!

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se