DJI Mavic Mini

DJI Mavic Mini 2 sägs vara på gång

okt
13

Får version 2 äntligen stöd för 4K-video?

Den supergulliga minidrönaren DJI Mavic Mini tog världen med storm när den lanserades för ungefär ett år sedan. Men en vikt på bara 249 g, men ändå fullspäckad med schyssta funktioner och hela 30 minuters batteritid, imponerade DJI stort med vad man lyckades klämma in i denna lilla och prisvärda drönare.

Nu, ett år senare, ryktas det att DJI är på gång att släppa uppföljaren till Mavic Mini. Och bli inte förvånad om denna drönare kommer ha stöd för 4K-video. Detta är något som jag har läst mest att potentiella köpare saknat med första generationens Mavic Mini.

Sannolikt kommer DJI göra allt de kan för att hålla nere vikten så att Mavic Mini 2 inte heller väger mer än 249 gram. På så sätt kommer man i många länder (dock ej för oss inom EU från och med årsskiftet) undan kraven på att registrera drönaren.

Det skulle ju vara fint med fler sensorer i Mavic Mini 2, så att man kan flyga lite mer vågat utan att riskera att krascha drönaren. Det är dock högst oklart om Mavic Mini 2 kommer att komma med detta…

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se