Deity V-Mic D4 DUO

Deity V-Mic D4 DUO ser ut att vara en klockren mikrofon för vloggare

okt
1

Den belgiska (men engelsktalande) Youtubekanalen Cinecom har i en sponsrad video nyligen visat mikrofonen V-Mic D4 DUO från det för mig okända företaget Deity. Vid en första anblick ser denna mikrofon ut att vara väldigt lik till exempel Rode Videomicro, men D4 DUO har ett par funktioner som gör att den sticker ut och kan vara intressant för dig som vloggar.

Som namnet kanske antyder så har V-Mic D4 DUO nämligen dubbla mikrofoner. Den ena riktas framåt och den andra bakåt. Fördelen är att du som vloggar kanske växlar mellan att filma dig själv och att filma något annat. Då kan du vara trygg i att det du säger hörs bra i någon av mikrofonerna oavsett åt vilket håll du vänder din kamera. De båda mikrofonerna spelar in på varsin ljudkanal, så att du i redigeringen kan välja vilken inspelning som ska höras och när.

En annan trevlig funktion är att mikrofonen har en ljudingång. Du kan alltså koppla in en annan mikrofon (t.ex. en trådlös mygga) i V-Mic D4 DUO. Då stängs den bakre mikrofonen av och du får istället ett ljudspår där ena kanalen är din externa mikrofon och den andra är D4 DUO:s främre mikrofon. Smart.

V-Mic D4 DUO går att köpa hos svenska återförsäljare för strax över 1 000 kronor. Det känns spontant som ett fullt rimligt pris.

En djupare titt på denna intressanta mikrofon kan du få i Cinecoms video om V-Mic D4 DUO.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se