Test av Gaston Luga Kåmpis

aug
21

Kåmpis är min favorit av de Gaston Lugaryggsäckar som jag har testat. Den är snygg, lagom stor och bekväm.

Modellen Kåmpis är den tredje ryggsäcken från Gaston Luga som har fått testa. Och denna modell skiljer sig en hel del åt från Clässic och Pråper. Detta är en lite mer klassisk, sportig design (om man kan säga så om en ryggsäck).

Kåmpis är tillverkad av vattenresistent nylon. Den är lagom rund i modellen och har blixtlåsknäppning. Ryggsäcken finns i fyra färger och jag har fått testa den marinblå varianten. Och det är en färg som verkligen tilltalar mig.

Plats för en lagom stor dator

På sin hemsida skriver Gaston Luga att Kåmpis rymmer en laptop som är max 13″ stor. Och det kan jag intyga att det stämmer, i alla fall så länge man lämnar laptopfodralet hemma. Men fördelen med att ha med sig datorn i en ryggsäck är att man då får plats med laddare, datormus och mycket annat också. Jag kan utan problem packa ner allt jag behöver om jag skulle resa bort i jobbet över dagen eller med 1-2 två hotellövernattningar. Inte för att det är aktuellt att resa i jobbet just nu…

Men man kan ju givetvis använda Kåmpis i andra sammanhang än till jobbresor. Utöver huvudfacket har ryggsäcken både en liten framficka med blixtlås och två öppna sidofickor. Om du kanske ska på picknick kan du ta med dig drycken i sidofacken och packa ner mat och sittunderlag inuti ryggsäcken. Kåmpis volym är 16 liter, så du kan få med en hel del ätbart.

Gaston Luga Kåmpis

Bekväma remmar

Något som jag verkligen gillar med Kåmpis (och saknat med andra Gaston Lugaryggsäckar) är de vadderade remmarna. Att bära med sig dator, laddare och lite andra prylar blir snabbt tungt och då hjälper vadderade remmar att hålla värken borta i mina axlar. Det är rejält tilltagen vaddering, så jag är övertygad om att jag kan bära både tyngre och länge tack vare den. Remmarna är givetvis justerbara och det är enkelt att ställa in dem i en längd som passar dig.

Jag nämnde tidigare att Kåmpis har blixtlås på de två stora facken. Det är väldigt trevligt. Andra knäppningar kan vara snygga och funka bra, men ett blixtlås är nästan alltid snabbare. Den enda nackdelen jag kan se jämför med t.ex. Pråpers knäppning är att man inte kan justera hur stor ryggsäcken och därmed lagringskapaciteten blir, men det kan jag stå ut med.

Bra pris och du kan få rabatt

En sista sak som jag gillar med Kåmpis är dess pris. 899 kronor tycker jag helt klart att den är värd. Det gör den dessutom något billigare än deras andra ryggsäckar, vilket är en bonus. Jag tycker verkligen att man får mycket för pengarna.

Tack till Gaston Luga som skickade en Kåmpis till mig. Och de har dessutom skickat med en rabattkod som du kan använda och få 15 % rabatt på allt i deras webbshop. Använd bara koden hypeline15 vid beställning, för att utnyttja rabatten.

 

Transparens

Gaston Luga har skickat en Kåmpis till mig för att göra ett par inlägg, men jag har inte fått någon annan kompensation. Jag tjänar heller inga pengar om du använder ovanstående rabattkod.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se