Med Spotify Premium Duo kan två personer dela konto

jul
2

Nu kan du och din bättre hälft dela Spotifykonto utan att bryta mot användaravtalet...

Musikstreaminggianten Spotify har precis lanserat ett nytt paket som kallas Premium Duo. Det kostar 139 kronor i månaden och låter två personer som bor på samma adress dela konto. Tjänsten har lanserats i ett par länder tidigare, men först nu hittat hem till oss i Sverige.

Billigare än familjepaketet

Sedan tidigare finns Spotify Premium Family, där upp till sex personer i samma hushåll kan spela obegränsad musik för 169 kronor per månad. Men för oss som ”bara” har en till person i hushållet går det nu alltså att komma undan lite billigare. Spotify Duo är dock endast till för att delas med någon som du bor tillsammans med. I användaravtalet skriver Spotify bland annat:

A. För att vara behörig till en Premium Duo-prenumeration måste den primära kontoinnehavaren och innehavaren av underordnat konto vara en familjemedlem som är bosatt på samma adress.

B. När du har aktiverat ett Premium Duo-prenumerationskonto uppmanas du att bekräfta din hemadress.

C. Vi kan ibland be dig att verifiera din hemadress på nytt för att bekräfta att du fortfarande uppfyller behörighetskriterierna.

Så länge du och en annan person uppfyller dessa krav så kan ni alltså från och med nu komma lite billigare undan om ni båda önskar tillgång till Spotify Premium samtidigt.

Reklamfritt och gemensam spellista

Självklart blir det en helt reklamfri upplevelse med Spotify Premium Duo och man kan lyssna offline. Dessutom kommer denna plan med något som kallas Duo Mix – en spellista för två som uppdateras regelbundet med musik som algoritmerna tror att ni båda uppskattar. Läs mer hos Spotify.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se