Urbanears Alby och Luma

Urbanears lanserar två true wireless-hörlurar

maj
12

Svenska hörlursmärket Urbanears lanserar nu sina första helt trådlösa hörlurar. Modellerna heter Luma och Alby och ska börja säljas till sommaren.

Båda hörlursmodellerna kommer med ett laddningsetui, som erbjuder sammanlagt 25 respektive 15 timmars batteritid. Hörlurarna har en IPX4-klassning, vilket betyder att de står emot vattenstänk (men inte är något du bör bada med). Sensorer känner av när du tar ut hörlurarna ur öronen och pausar då musiken automatiskt. Med hjälp av touch- och röstkontroller kan du styra musiken utan att ta upp telefonen.

Urbanears Luma

Luma erbjuder upp till 25 timmars batteritid, inklusive laddningen i det trådlösa etuiet. Hörlurarna, som har en earbud-liknande form, kommer i färgerna Charcoal Black, Teal Green, Dusty White och Ultra Violet. Urbanears Luma har wear detect-sensorer, dubbla brusfilterande mikrofoner samt touch- och röstkontroller. Rekommenderat pris är 1 095 kronor.

Urbanears Alby

Urbanears Alby är en något enklare variant, med en sammanlagd batteritid på 15 timmar. Alby är ett par in ear-hörlurar. Alby kommer lastad med touch- och röstkontroller och har silikontoppar i tre olika storlekar. Hörlurarna finns också i färgerna Charcoal Black, Teal Green, Ultra Violet samt Dusty White.Alby har ett rekommenderat pris på 795 kronor.

Always True

Förutom de två nya hörlursmodellerna lanserar Urbanears även varumärkeskonceptet Always True, som enligt ett pressmeddelande ”manifesterar en progressiv och modig identitet”. Så här skriver man själva:

Varumärkeskonceptet ”Always True” handlar varken om mode eller teknik, utan är en manifestering av Urbanears värderingar – mänsklig, progressiv och modig. Den nya kampanjen förmedlar starka känslor, tillhörighet och självuttryck.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se