Majblommans insamling 2020 blir digital

apr
7

Skapa din egna digitala insamling till Majblomman och hjälp barn i Sverige som lever i fattigdom.

I över 100 år har barn som säljer majblommor varit en fint vårtecken. Men på grund av rådande covid-19-pandemi har årets majblommeförsäljning fått ställas in. Men barnfattigdomen i Sverige pausar inte bara för att det är en pandemi – snarare tvärtom. Därför flyttar Majblommans insamling 2020 ut på nätet.

Från och med 6 april kan alla skapa en egen insamling för Majblomman på swish.majblomman.se. Alla skapade insamlingar aktiveras automatiskt den 23 april då startskottet går för Majblommans digitala insamling.

Insamlingen håller på till den 13 maj och alla intäkter kommer att delas ut i ekonomiskt stöd till barn lokalt och användas för att stärka barns rättigheter nationellt. Barngrupper får behålla 20% av förtjänsten. Privatpersoner och företag skänker alla insamlade medel till Majblomman.

Om Majblomman

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼