Är 2020 året för Virtual Reality?

Denna artikel är en annons
mar
27

Virtual Reality kan många gånger kännas som att det blivit lite bortglömt efter att det tog fart mellan 2016-2017. En anledning kan vara att det helt enkelt inte har funnits några större titlar menade för VR. På senare har det dykt både applikationer och spel som blivit väldigt omtyckta. Kan 2020 vara året VR får stå i rampljuset igen?

Half-Life: Alyx

Det är nu 16 år sedan Half-Life 2 släpptes och få hade fram tills tillkännagivandet om spelet kunnat gissa på att nästa spel skulle bli ett VR-spel. För första gången så har VR nu ett fullfjädrat trippel A spel att kasta sig in i. Spelet kan köras av de flesta VR-headsets som finns ute på marknaden, men kan däremot kräva en hel del av din dator för att få en optimal upplevelse. Hade du planer på att uppgradera din speldator så kan det mycket väl vara läge för det nu. Här kan du se en trailer för spelet:

Mer än bara typiska datorspel

VR har faktiskt fler möjligheter till underhållning än bara de typiska skjutspelen. För dig som gillar gambling så finns det applikationer som kan göra det hela både mer spännande och socialt. Gillar du att chatta och prata med andra så finns det nu hela “spel” som går ut på att umgås med andra i en virtuell värld. För dig som är lite mer äventyrligt lagd så finns det faktiskt en hel del att testa. Ett bra exempel är Google Earth VR. Där kan du flyga fritt över världen och utforska så länge du orkar. Google har några förvalda platser du kan besöka med bara ett knapptryck, till exempel Manhattan eller colosseum i Rom. Det finns dock lite begränsningar när det gäller detaljer i mindre städer. Man har dessutom integrerat street view, vilket definitivt är något du inte får missa!

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼