All politisk annonsering stoppas på Twitter

okt
31

Politiska annonsörer gör sig icke besvär när Twitters annonspolicy uppdateras.

Microbloggtjänsten Twitter har beslutat att stoppa all politisk annonsering på tjänsten. Detta meddelande företagets vd och grundare, Jack Dorsey, under gårdagen. Jack offentliggjorde givetvis detta beslut i en tweet:

Inga twitterkonton stoppas

Förbudet mot politiska annonser innebär dock inte att politiska twitterkonton stängs ute från plattformen. De kan fortsätta att tweeta så mycket de vill, det är bara just annonsering som man stoppas från.

Kritiseras av republikanerna

Twitters nya policy har mött ganska stora reaktioner, bland annat från Trumpaministrationen som menar att detta görs för att förhindra det konservativa blocket från att nå ut, vilket gynnar demokraterna. Men i och med att samtliga politiska falanger stoppas så har jag svårt att se hur demokraterna skulle gynnas av detta jämfört med republikanerna…

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼