Youtubers ska plantera 20 miljoner träd före årets slut

okt
28

Det började, i vanlig ordning, som ett skämt. Men nu samlar youtubers in pengar för att kunna plantera 20 miljoner träd innan årets slut. Och man är redan på god väg att lyckas.

Skämtet började i kommentarsfältet till Youtubern MrBeast. När han hade fått 20 miljoner prenumeranter på sin kanal skrev någon att han borde fira detta genom att plantera 20 miljoner träd. Och när den kommentaren fått fäste blev projektet snart verklighet. Det heter nu Team trees och har engagerat flera stora Youtube-profiler.

Man samarbetar med den ideella organisationen Arbor Day Foundation, som har lovat att plantera ett träd för varje dollar som samlas in. I skrivande stund har Team trees samlat in pengar till 5 587 137 träd, men siffran stiger hela tiden. Det ser helt klart ut som att 20 miljoner dollar kan vara insamlat i god tid till årsskiftet.

Linus tech tips hjälper till genom att bygga en kanon

Linus tech tips är en av kanalerna som har hoppat på projektet. De har släppt en video där de uppmanar tittarna att skänka pengar till Team trees. De bestämmer sig även för att själva plantera ett antal träd. Och för att göra detta mer effektivt har de givetvis byggt en modifierad potatiskanon. Se själv.

Stöd projektet

Du kan stödja projektet genom att skänka pengar till Team trees. Varje dollar kommer resultera i att ett träd planteras. Läs mer och ge ditt bidrag på Team trees hemsida.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼