Så aktiverar du RCS-protokollet i din telefon – oavsett operatör

okt
27

När Google lanserade stöd för kommunationsprotkollet RCS (Rich Commuication Services) i sin meddelandetjänst Android messages var tanken att operatörerna världen över skulle aktivera stöd för detta. Men trots att tiden har gått så är det fortfarande bara ett fåtal operatörer som faktiskt har stöd för RCS. Och nu har Google tröttnat.

I somras meddelande Google att man skulle utveckla en egen lösning, som låter den som har en Android-telefon med Android messages installerat få tillgång till RCS-protokollet, oavsett operatör. Och nu har man officiellt släppt detta stöd, men än så länge bara i ett par länder (och inte i Sverige).

Men det går att manuellt aktivera stöd för RCS i sin telefon om man känner för det. Man måste ladda ner den senaste betaversionen av Andrdoid messages och senaste versionen av Acitivity launcher. Därefter ska man göra så här:

Aktivera RCS manuellt

  1. Inaktivera WiFi (det kan annars störa konfigurationen av RCS)
  2. Starta Activity Launcher och välj ”All activities” i drop-down-menyn
  3. Klicka på ”Messages”
  4. Tryck på ”Set RCS Flags”
  5. I drop-down-menyn under ”ACS Url”, tryck på: ”http://rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com”. Du kan sedan byta ut ”us” i adressen ovan mot ”eu” för att använda EU-servern i stället
  6. Tryck på drop-down-menyn under ”OTP Pattern” i samma fönster och fyll i ”Your\sMessenger\sverification\scode\sis\sG-(\d{6}).”
  7. Tryck på ”Använd” längst ned i listan
  8. Tvinga en avstängning av Messages-appen. Detta kan till exempel göras genom att gå till inställningar->Appar->Visa alla appar->Messages->”Tvingad avslutning”
  9. Starta om Android messages. Om det fungerat kommer du att se ett meddelande i foten av skärmen med texten  ”Nyhet! Nu kan du se när dina vänner skriver”. Tryck då på ”Godkänn” för att aktivera RCS

Källa: Swedroid.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼