IFROGZ Airtime Pro

Test av IFROGZ Airtime Pro

okt
10

Med en design inspirerad av Airpods och alla funktioner som man förväntar sig av ett par helt trådlösa hörlurar har IFROGZ Airtime Pro varit en positiv överraskning för mig de senaste veckorna.

Under ett par veckor har jag testat de helt trådlösa in ear-hörlurarna IFROGZ Airtime Pro. Det är ett par helt trådlösa hörlurar, med en design som påminner en hel del om Apples Airpods. Men den stora skillnaden är att Airtime Pro är hörlurar av in ear-modell.

Jag brukar vanligtvis inte vara något större fan av in ear-hörlurar. Det är sällan passformen känns optimal och hela grejen med in ear-hörlurar är inte riktigt min kopp te. Men Airtime Pro verkar vara ett undantag. Redan första gången som jag testade denna modell kände jag att de var bekväma. Och denna känsla har hängt i under hela testperioden.

Har allt man förväntar sig

Egentligen är det svårt att förvåna på hörlursfronten just nu. Man räknar med att ett par helt trådlösa hörlurar ska ha ett antal timmars batteritid, smidig volym- och musikkontroll, automatisk laddning i ett medföljande fodral och schysst bluetooth-räckvidd. Och Airtime Pro uppfyller alla dessa krav. De har till och med begåvats med en IPX4-klassning, vilket innebär att de står emot fukt under ett svettigt träningspass eller ett oväntat duggregn.

Batterierna i hörlurarna räcker till fem timmars musiklyssnande. Och eftersom att hörlurarna kan laddas upp tre gånger i det medföljande fodralet har man en sammanlagt batteritid på 20 timmar. När man väl behöver ladda fodralet gör man detta via en USB-kabel. Det medföljer en sådan och glädjande nog har man valt en USB C-variant. Bra där!

IFROGZ Airtime Pro finns i tre färger; svart, vitt eller blått. Jag har fått testa den blåa varianten. Och det är en fräsch blå färg som ger hörlurarna en lite sportig look. Är man ute efter en med stilren örondesign skulle jag nog välja svarta eller vita hörlurar, men jag har absolut ingenting emot den blåa färgen.

Bra touchkontroller

Det är mycket enkelt att använda hörlurarna. När man startar dem hoppar de automatiskt in i parkopplingsläge. Väl anslutna till min telefon kan jag styra allt jag vill på ett smidigt och intuitivt sätt via hörlurarnas touchkontroller. Tryck en gång för att starta eller pausa musiken. Tryck två gånger på höger lur för att hoppa till nästa låt. Dubbeltryck på vänster lur hoppar bak en låt.

Volymen justeras upp genom att hålla in knappen på höger lur och sänks genom att hålla in vänster knapp. Dessutom kan man trippelklicka på valfri knapp för att starta telefonens röstassistent. Alla dessa kommandon är enkla att lära sig och fungerar bra. Tyvärr kan jag dock inte använda kontrollerna när jag har handskar på mig.

Materialvalen i allmänhet är också lyckade. Allt är lite plastigt, men inte på ett dåligt sätt. Det rör sig om en lagom matt plast, som känns hållbar. Och de medföljande öronsnäckorna i gummi (sammanlagt tre par i olika storlekar) är enkla att byta ut om man vill det. Här lovar ZAGG till och med att byta ut trasiga eller borttappade öronsnäckor för alltid, via företagets Earbud Tips for Life-garanti. Detta är en liten detalj som kan betyda mycket för många.

Ljudet då?

Hittills är det idel goda erfarenheter och intryck. Men hur är det med ljudet? Även här tycker jag att Airtime Pro presterar bra, särskilt i förhållande till priset. Eftersom att det rör sig om in ear-hörlurar så har man fördelen att volymen inte behöver dras upp särskilt högt. Det mesta bakgrundsljudet försvinner när man tar på sig hörlurarna. Och ljudbilden som framträder är klart godkänd.

För det mesta tänker jag inte så mycket på ljudet när jag använder Airtime Pro. Och detta är enbart positivt, för det innebär att jag inte har något att klaga på. Allt från låga bastoner till hög diskant är tillräckligt bra framtonat och tydligt.

Pris och avslutande tankar

Som tidigare nämnt är detta nog första gången jag har testat ett par in ear-hörlurar och varit helt nöjd med passformen. Och det är inte det enda som jag gillar med IFROGZ Airtime Pro. Ärligt talat har jag inte mycket alls att klaga på. Man får ett par snygga hörlurar med bra touchkontroller och ljud till ett bra pris. Rekommenderat pris är nämligen 699 kronor, vilket är klart rimligt.

Att hörlurarna dessutom är vattentåliga och att den sammanlagda batteritiden är 20 timmar är en bonus, precis om Earbud Tips for Life-garantin. Jag kan varmt rekommandera Airtime Pro.

Betyg

9/10

Transparens

Vi fick ett par Airtime Pro skickade till oss för recension, men allt innehåll i denna text är givetvis helt och hållet våra egna, ärliga åsikter.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se