Meddelandetjänsten Kik lägger ner

Populära meddelandetjänsten Kik lägger ner – grundarna ska satsa helt på sin kryptovaluta

sep
25

Den populära och, i sammanhanget, klassiska meddelandetjänsten Kik läggs ner. Trots att tjänsten har över 300 miljoner användare väljer företaget bakom tjänsten att lägga ner Kik. Istället ska man helt och hållet fokusera på sin kryptovaluta Kin.

Sedan lanseringen av Kin för två år sedan, en kryptovaluta som drog in närmare en miljard kronor inför lanseringen, har Kik Interactive nu stött på problem. Man har nämligen hamnat i en konflikt med den amerikanska tillsynsmyndigheten Securities and Exchange Commission (SEC) gällande huruvida Kin ska räknas som en kryptovaluta eller ett värdepapper.

För att kunna lägga fokus på Kin och denna tvist är det alltså inom kort stopp för meddelandetjänsten Kik. Detta innebär även att endast 19 av företagets ca 100 anställda får jobba kvar.


Källa.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se