Ett glas öl

Norrlands Guld lanserar bindande avtal för öldrickande

jun
4

Är du trött på att polaren avbokar era planer att ses för att dricka öl? Önskar du att ni hade haft ett juridiskt bindande avtal som förhindrade avbokningen? Norrlands Guld Alkoholfri har lanserat tjänsten Ölavtalet, som ser till att din kompis inte kan smita från öldrickandet.

Detta låter som ett skämt, men enligt pressmeddelandet är Ölavtalet både en verklig sak ett juridiskt bindande avtal. Man besöker Ölavtalet och väljer en tid och plats för öldrickandet. Identifiera dig med BankID och skicka iväg inbjudan till din kompis. När hen har accepterat inbjudan skapas avtalet, som ni båda signerar via BankID.

Vi vill att folk ska sluta boka av sina träffar. Med den här tjänsten ger vi folk ett verktyg att förvandla tomma löften till faktisk handling och att ses på riktigt. En öl som inte blir av, är ju ingen öl, säger Charlotte Liljewall, på Norrlands Guld.

Sådär, då är ni alltså juridiskt tvingade att ta en öl tillsammans. Jippie! I pressmeddelandet står det att ”avtalet kan rent legalt fullföljas med annan dryck än Norrlands Guld Alkoholfri, även om det inte rekommenderas av de som står bakom tjänsten.” Så det så.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se