Snart kan After effects automatiskt redigera bort det du vill

apr
9

Alla som jobbat med videoredigering vet hur jobbigt det kan vara att plocka bort en person eller ett föremål ur ett videoklipp, särskilt om kameran eller motivet rör sig. Då får man ofta maska bort detta bildruta för bildruta.

Men snart kan detta tidskrävande och tålamodsprövande moment vara ett minne blott. Adobe presenterar nu ett kommande funktion i After effects, som kan redigera bort det du vill i princip automatiskt.

Den kommande funktionen kallas Content-Aware Fill och ser ut att vara ordentligt kompetent. Det enda man som redigerare behöver göra är att skapa en grov urklippsmask runt det du vill radera (och animera den om objektet rör sig) och sedan lägga på Content-Aware Fill. After effects kommer då att analysera klippet och fylla ut tomrummet som masken har skapat med nya pixlar, som förhoppningsvis matchar.

I demonstrationsklippet nedan kan du se ett exempel på vad Content-Aware Fill klarar av. Och utifrån klippet ser det ju ordentligt bra ut. Hur kraftfull funktionen kommer visa sig vara när den släpps återstår dock att se.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se