TV-program som blivit populära spel

Denna artikel är en annons
apr
2

De flesta gillar spel. Att få lite bra underhållning utan att öppna plånboken är en bra känsla. Oavsett om du försöker döda lite tid på jobbet eller letar efter något kul att göra medan du hänger hemma en kväll, är det alltid en bra idé att prova några gratis spel. En annan grej som många människor gillar är att se på TV. Så varför inte ta favoritprogrammen från TV och göra spel av dem? Även om du inte gillar just de här TV-programmen, kan du ändå tycka om spelen.

Vem vill bli miljonär?

Det finns faktiskt en hel del TV-program som blivit spel. Ett av de spel som skapats för flest olika plattformar och konsoler är den engelska originalversionen av ”Vem vill bli miljonär”. I spelet ska man besvara en uppsättning av 15 frågor för att nå hela vägen till toppen. Man får tre livlinor, precis som i TV-programmet, och reglerna är desamma. Livlinorna kan antingen ta bort hälften av dina svarsalternativ, man kan ringa en vän där du simulerar ett samtal med din virtuella vän, och du kan fråga publiken. Det gäller att använda livlinorna klokt, och att inte fuska på din väg till en virtuell miljon dollar.

Vem vill bli miljonär finns även som spelautomat på https://www.vinnarum.com/sv. Där finns alla de kända titlarna, till exempel Starburst, Gonzo’s Quest och Bonanza, och självklart även flera olika klassiska bordsspel. Just spelautomaterna är väldigt populära, och det finns teman som passar de flesta intressen.

Swamp people

Detta gratis spel till Android och iPhone är baserat på den populära TV-showen på History Channel med samma namn. Du har till uppgift att försöka fånga den största, tuffaste alligatorn som du bara kan. när du rör dig genom några av de tuffaste träsken du kan tänka dig. Spelet har fått riktigt bra recensioner på Google Play och App Store, så det kan värt en titt även om du inte är intresserad av TV-serien.

Dexter

Dexter är ett roligt datorspel om seriemördaren Dexter som arbetar på en polisstation. Det är egentligen ett ganska enkelt spel, men oerhört roligt och beroendeframkallande Du klickar bara på nivån och letar efter ledtrådar för att lösa ett mord. Det finns sju dolda ledtrådar i nivån. Dexter är ett snabbt spel, varje nivå tar bara några sekunder. Se bara till att du har ljudet på, eftersom bruset och musiken är otrevlig och får dig att känna dig som en riktig seriemördare.

Deal or No Deal

Deal eller No Deal har varit ett av de allra mest populära TV-programmen i amerikansk TV under en lång tid, och det kan man spela alldeles gratis i din webbläsare. Visserligen spelar man inte om en riktig miljon dollar som folk gör på TV, men det är ändå stor underhållning när du behöver döda några minuter.

I spelet försöker man slå banken genom att öppna upp till 22 identiska, förseglade lådor i en ordning som man själv väljer. Först lägger man undan en av lådorna. Alla lådor innehåller slumpmässiga belopp, från en cent upp till 250 000 dollar. Vartefter man öppnar lådorna, gör banken erbjudanden om att köpa tillbaka den undanlagda lådan. Målsättningen är att tävlande ska få det högsta beloppet de tror de kan, medan banken försöker minimera det belopp som de måste betala ut.

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼