Kompakta Sonykameran RX0 II kan vara vloggarens dröm

mar
28

Sony har presenterat vad de kallar världens minsta och lättaste ultrakompakta premiumkamera. Kameran har fått namnet RX0 II och är alltså uppföljaren till RX0. Vid en första anblick är den nya versionen mycket lik sin föregångare, men Sony har lagt till några klart trevliga nyheter.

Den största nyheten är att RX0 II kommer med en vikbar skärm. På grund av detta har kameran blivit lite tjockare, men den är fortfarande nätt med sina 59 x 40,5 x 35 mm. Dessutom väger RX0 II inte mer än 132 gram.

En annan trevlig nyhet är att man nu kan filma 4K rätt in på minneskortet, dock ”bara” med 30 bilder per sekund. Och självklart är RX0 II vattentät och stöttålig. Sony nämner att kameran klarar att vara 10 meter under vattenytan.

Förutom vikbar skärm har RX0 II mikrofoningång, vilket alla vloggare lär jubla över. En nackdel är dock att kameran inte har konstant autofokus, vilket alltid ökar risken för att filmklipp är suddiga. Och på den minimala vikbara skärmen lär det vara svårt att se vad som är fokus och inte.

Man kan tänka sig att Sony vill ge GoPro-kamerorna en match med RX0 II och det är inte omöjligt att de får över en del köpare på sin sida. Men då ska man vara medveten om att RX0 II väntas kosta hela 9 000 kronor när det släpps i Sverige i maj. Dock ska detta vara i ett paket med ett par tillbehör.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se