Guinness World Records delar ut världsrekord till Lottoland

feb
15

Artikeln är publicerad i samarbete med MB Peco medija.

Christina, en 36-årig städerska från Tyskland vann hela 90 miljoner euro under juni månad, 2018, när hon spelade EuroJackpot via sin mobil på spelsajten Lottoland. EuroJackpot är ett av Europas största lotterier som är verksamt i en mängd Europeiska länder, däribland i Sverige. Christina lyckades under en och samma spelomgång att pricka rätt på två stjärnnummer mellan 1-10 och även på 5 nummer mellan 1-50, vilket genererade i vinsten på €90 miljoner. I 2018 tog Lottoland (med svensk spellicens) dessutom plats i Guinness World Records™ för världens största online-spelutbetalning någonsin!

På grund av den rekordstora vinstsumman så blev Lottoland kontaktade av inga mindre än Guinness World Records™. Guinness World Records™ bok summerar årligen olika slags världsrekord som slagits världen över. Det är en av världens mest sålda böcker. Många människor hoppas på att en dag i sitt liv slå någon form av rekord för att därigenom hamna i boken.

Lottoland fick svara på en mängd frågor kring Christinas vinst och efter att ha fått all bakgrundsinformation så kunde Guinness World Records™ jury konstatera att det rörde sig om ett världsrekord! Lottolands VD Nigel Birrell kommenterade efteråt hur stolta Lottoland kände sig över att få utmärkelsen. Han försäkrade att oavsett hur stor jackpotten än må vara – så betalas den alltid ut!

Tyskland i all ära, men vad händer i Sverige gällande lottovinster?

Den 25 december, 2018, hade Lottoland-spelaren Ryszard, 62 år gammal, turen på sin sida. Ryszard bor i Stockholm sedan 11 år tillbaka men kommer ursprungligen från Polen – därav valde han ofta att spela på Polens Lotto som han även varvar med EuroJackpot spelande. Det var när han spelade på Polens Lotto i december som han lyckades pricka in rätt rad och tack vare det så vann han omkring 10 miljoner svenska kronor.

Ryszard upptäckte dock inte den glädjande nyheten direkt efter lottodragningen. Det var först efter några dagar, närmare bestämt vid nyår, som han till sin förvåning upptäckte att han hade blivit miljonär. Det tog ett tag innan han förstod att det var sant och polletten trillade ner. Ryszards fru trodde först att det rörde sig om 10 000 kronor, hon fick sig en rejäl chock då Ryszard förklarade att det faktiskt rörde sig om hela 10 miljoner kronor!

Vad han tänker använda vinstpengarna till har han inte ännu bestämt, men kanske blir det att investera i fastigheter, eventuellt så köper han en stuga i Polen där han trivs att fiska. En sak som är säker är att Ryszard inte tänker slösa bort pengarna.

Av

Denna artikel är skriven av en gästskribent. Eventuella åsikter är inte kopplade till Hypeline.

Kontakt: gast@hypeline.se