Youtube kids har lanserats i Sverige

feb
5

I dag meddelar Google att tjänsten Youtube kids slutligen har landat i Sverige. Det rör sig om en begränsad version av Youtube-appen, som enbart ska kunna spela upp videor som är okej för barn att titta på. Själva appen har dessutom ett annat gränssnitt jämfört med fullversionen. Appen är släppt både till Android och iOS.

Google meddelar även att reklamen i appen är manuellt granskad, för att inte innehålla något som är olämpligt för barns oskyldiga ögon att beskåda.

Vi skapade YouTube Kids för att göra det enklare och säkrare för barn att utforska världen genom videor. Här finns allt från favoritprogram och musik till videor om hur man bygger en modell av en vulkan (eller hur man tillverkar slime ;-). Det finns också många föräldrainställningar så att du kan anpassa upplevelsen efter familjens behov.

Denna lansering innebär att alla Googles barnkonton i Sverige nu kan komma åt Youtube, i alla fall delar av den. Tidigare har nämligen konton registrerade på barn under 13 år var helt utelåsta från att kunna använda Youtube-appen.

Källa: Youtube kids.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se