Nya Marshall Voice-högtalare har Google Assistant inbyggt

jan
11

Röstassistenternas tid är helt klart här, även i Sverige. Sedan ett tag tillbaka har Google slagit på stöd för Google Assistant på svenska. All funktionalitet har inte nått oss ännu, men vi får tillgång till fler och fler funktioner.

Zound industries har presenterat nya Marshall-brandade högtalare. Dessa heter Acton II Voice med Google Assistant built-in och Stanmore II Voice med Google Assistant built-in. Av dessa långa namn förstår du säkert att högtalarna har inbyggt stöd för röststyrning – via Google Assistant. Sedan tidigare finns dessa högtalare med Amazon Alexa inbyggt. Gissningsvis är detta alltså samma högtalare, förutom valet av röstassistent.

Acton II Voice är den mindre högtalarmodellen. Den har 2 st 15 watt starka stereohögtalare plus en 30 watt subwoofer. Storebror Stanmore II Voice kommer lastad också med 2 st 15 watt starka stereohögtalare, men dess subwoofer är på hela 50 watt. Högtalarna går att koppla ihop, så att du kan spela samma musik i flera rum samtidigt.

Kombinationen av en snygg och välljudande högtalare och en smart dito känns faktiskt klockren – om man är ute efter allt detta vill säga. Jag har aldrig haft något behov av en extern smart högtalare i mitt hem, men om funktionaliteten kommer inbyggd i mitt ljudsystem så är det en annan sak.

Pris och lansering

Vi har ingen information om när dessa högtalare släpps i Sverige, men det bör ändå ske rätt snart. Rekommenderat pris för Acton II Voice är 299 euro och för Stanmore II Voice 399 euro.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se