Ny svensk teknik på svenska bettingsidor

Denna artikel är en annons
jan
8

Det har nog undgått få spelintresserade att spelbolagen tekniskt sett har ”uppat” sina erbjudanden vad det gäller möjligheten, tiderna och smidigheten att sätta in och ta ut pengar. Bara för 1 år sedan skulle det vara svårt, för att inte säga omöjligt, att prata om de svenska spelsidorna och deras erbjudanden. Tack vare den nya regleringen kring den svenska spellagen så är det nu möjligt att faktiskt använda epitetet svenska. Även fast detta, i grova drag, gäller 60 olika casinon och bettingsidor så återfinns många identiska trender hos alla dessa sidor.

Den gemensamma nämnaren, svensk teknik

Exakt som andra industrier slåss för att förbättra sina kundupplevelser, såsom näthandeln med snabb leverans, så slåss många bettingsidor om att ha de snabbaste insättningarna och uttagen. Mycket har de att tacka de svenska innovationer som de senaste åren har dykt upp och underlättat mycket inom finanssektorn. Vi pratar självfallet om BankID och Swish.

BankID

Av alla innovationer så är nog BankID det som har haft störst påverkan på bettingsidor  i Sverige. Tack vare denna fantastiska identifiering så slipper spelare nu för tiden strul med att skicka in bilder på sin legitimation eller pass. Den sekunden man skapar ett konto så har spelaren redan legitimerat sig på bettingsidan. Här finns det dock en missuppfattning, eller snarare en väl genomförd marknadsföring. Att spela med BankID är inte samma sak som att spela utan konto eller registrering, det finns helt enkelt inte något som heter utan konto. Skillnaden mot förut är att BankID ger bettingsidan all den information som behövs för att skapa ett konto, därför känns det som att man spelar utan att skapa ett konto.

Swish

En annan teknisk innovation som gjort entré på spelscenen på senare tid är Swish. Vilken egentligen har löst ett problem som tidigare var löst av betalningstjänsten Trustly. För oavsett om man legitimerar sig med BankId eller ej så handlar det om att få in pengar på kontot snabbt, vilket både Trustly och Swish hjälper till med. Tack vare den nya svenska spellagen så har bettingsidorna och deras företag fått flytta hem till Sverige. Vilket i sin tur lett till att de kan använda sig av Swish, något som var en omöjlighet förut.

Några bettingsidor som använder BankID och Swish

Unibet – En av de bettingsidor som mest förknippas med betting, och även med Göteborg, är Unibet. Tack vare sin gedigna historia på spelscenen så har de blivit en av de största aktörerna på marknaden. Och självfallet använder de sig av både BankID och Swish. Relationen till Göteborg har vi Glen Hysén att tacka för.

Betsson – Om man pratar om att Unibet har varit på marknaden under lång tid, så kan det enkelt konstateras att det är dags för alla att stå åt sidan. Här kommer spelbolaget som förknippas med ordet spelbolag, Betsson. Med kändisar såsom Måns Zelmerlöv, Sarah Sjöström men framförallt hela Svenska Hockeyligan (SHL) bakom sig så får det kanske ses som Sveriges bettingsida. Och såklart är Swish och BankID en möjlighet att använda.

Leovegas – Spelbolaget med den stora katten, den avdankade actionskådisens nya reklamgig. Vi pratar såklart om LeoVegas. Vissa skulle gå så långt som att säga att det är den tredje spetsen på Poseidons treudd. Det är det naturliga valet att prata om baserat på de två tidigare nämnda spelbolagen. Så klart ser vi att Swish och BankID utgör en viktig del i bettingsidans erbjudande.

Vi kan snabbt konstatera att denna lista med spelbolag skulle kunna bli ofantligt lång, och att det säkert finns flera svenska tekniska innovationer som skulle platsa på listan. Men få saker har revolutionerat spelmarknaden och bettingsidornas vardag som BankID och Swish har gjort.

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se