Teknologi som underlättar på utlandsresan

Denna artikel är en annons
nov
11

När man är på semester kan det vara en bra idé att koppla ner sig, så att man verkligen får koppla av. Men vissa tekniska tillbehör kan göra dina resor ännu roligare. Här får du tips några olika gadgets och prylar som kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt nästa äventyr. När du reser – oavsett om din destination är inom landet eller utomlands – är det viktigt att vara förberedd. Oavsett om det är en lång flygning eller att hålla kontakten med någon när man reser från land till land, så är det mycket att tänka på när man packar sina väskor.

En bra kamera

Många nyare smartphones har kameror som är lika bra som vilken kompakt digitalkamera som helst, men har man en lite äldre modell av telefonen och vill ha fina bilder från semestern är det ändå en riktig kamera som gäller. Ta dessutom med extra batteri och minneskort så att du har plats så att det räcker och blir över. Om du använder telefonen som kamera, se till att du har minne så det räcker. För över alla gamla bilder till datorn eller en USB-sticka innan du reser.

En läsplatta

Läsplattor är bra om man är på en avkopplande semester och brukar ha böcker med sig. Böcker tar upp massor av utrymme och är alltför tunga för att flyga runt från land till land. Ladda istället ner ditt bibliotek till en läsplatta och ta alla dina favoritäventyr med dig vart du än åker.

Smart boende på resan

När man är ute och reser är det självklart även viktigt att bo smart. Med www.interhome.se kan man enkelt hyra semesterboende, lägenhet eller hus, och bo bland lokalbefolkningen och slippa trängas med turisterna på hotell. Då har man ofta dessutom bättre möjligheter till att vara uppkopplad, och får lite mer lugn och ro än när man bor och arbetar på ett hotell.

Smart bagage

Det finns smarta väskor, såsom BlueSmart Carry-On, som har flera funktioner. Den har bland annat ett smart lås som ansluter till din telefon, ett internt batteri som du kan använda för att ladda dina elektroniska enheter med, och en sensor som känner hur mycket väskan väger. Man behöver aldrig oroa sig för att väskan är för tung för hyllan i flygplanet, och man kan ladda telefonen medan man rör sig på flygplatsen.

Ljuddämpande hörlurar

Ett par sköna hörlurar som dämpar ljud utifrån gör längre flyg mycket behagligare. De ersätter motorns ljud och de skrikande barnen i raden bakom med Motörhead, Beethoven eller vad du nu föredrar att lyssna på i luften. De kan dessutom vara sköna att ha om man är på en partyresa och det är dagen efter.

Bluetooth-tangentbord

Ett bärbart tangentbord för din surfplatta är en bra enhet för alla som vill kunna fortsätta med mejl och annat online när de är på resande fot. Ett tangentbord som används med din iPad eller annan surfplatta kan ersätta din bärbara dator under en resa, vilket ger dig värdefullt utrymme i din väska.

En färdrouter

Det finns reserouter, bland annat från HooToo, som kan hjälpa dig på flera olika sätt. De fungerar som ett bärbart batteri, det är en WiFi-router för resan, och den erbjuder nätverksansluten lagring. Den är inte märkbart bättre än någon annan router, men det är oerhört bekvämt att man kan få alla funktioner i ett och samma paket när man är ute och reser och behöver vara uppkopplad.

En bärbar laddare

Oavsett vart du reser är det en bra idé att ha en bärbar laddare med sig, men det är särskilt behändigt när du är utomlands. Om du är på sightseeing är chansen stor att du tar många bilder och använder mer data än vad du normalt gör. Det kan ladda ur batteriet fort, så man kan enkelt bespara sig den stressen genom att investera i en bärbar laddare. De flesta bärbara laddare räcker till ett par laddningar fullt på telefonen.

En universaladapter

Det här borde vara det första som en jetsetter packar. En universaladapter kommer att fungera med eluttag av alla slag, så du behöver inte oroa dig för din strömförsörjning när du passerar internationella gränser.

Ett ställ för din surfplatta

Om du har en lång flygning framför dig kommer ett ställ vara en stor lättnad för din nacke och dina händer. De flesta olika ställ kan stå i många olika positioner, vilket gör det enkelt för dig att njuta av film eller spel med lite extra komfort.

Ett larm

Ett personligt larm som man kan sätta fast på sin ryggsäck, nyckelring eller på en snubbeltråd vid sin campingplats. Basu har en enkel version, liten storlek men med mycket ljud, och man drar bara i stiftet för att larmet ska ljuda. Det är en smart sak att ha i närheten i händelse av en nödsituation, speciellt om du vill ha lite extra trygghet när du reser solo.

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se