Recension av Marshall Minor II Bluetooth

okt
22

Efter många liknande Marshall-hörlurar känns det kul att få testa ett par som skiljer sig från mängden. Nu har Marshall nämligen släppt modellen som heter Minor II Bluetooth. Det är de första trådlösa Marshall-hörlurarna i in ear-modell. Och även om det tog mig en stund så måste jag säga att jag gillar dem.

Tog ett tag att vänja sig

Men det var alltså inte riktigt kärlek vid första ögonkastet. Istället trodde jag att detta skulle vara min första recension av en Marshall-produkt där jag inte gillade vad jag fick. För Minor II är väldigt stora för att vara in-ear och först hade jag svårt att få dem att sitta bra i mina öron. Jag kanske har ovanligt små öron, men det kändes som att Minor II var alldeles för stora.

Trots detta var jag ju tvungen att få till en recension, så jag har sett till att använda Minor II under ett antal timmar. Och nu har jag fått in tekniken. Det är fortfarande svårare att få Minor II på plats i mina öron jämfört med många andra in ear-hörlurar, men nu vet jag ändå hur jag ska göra. Och väl på plats i öronen så sitter de faktiskt ganska bekvämt.

Justerbar storlek

Med mina erfarenheter tycker jag det är väldigt intressant att Marshall lyfter sitt ear fit system som en unik funktion i Minor II. Den går nämligen ut på att man kan justera storleken genom att dra sladden till hörlurarna som i en ögla ovanför varje hörsnäcka, för att hörlurarna ska passa perfekt i alla öron. Men jag måste dra ihop öglan så mycket jag bara kan för att ens få in dem i mina öron…

Inte helt fantastisk fjärrkontroll

Nedanför högra hörsnäckan sitter fjärrkontrollen, som består av en guldfärgad joystick. Den håller man inne för att starta eller stänga av hörlurarna. Ett snabbt tryck startar eller pausar musiken och för man den uppåt eller neråt reglerar man volymen. Man kan även byta låt genom att dra joysticken åt höger eller vänster.

Tyvärr måste jag säga att denna joystick är den jag tycker minst om av alla från Marshall. Den gör absolut sitt jobb, men ofta registrerar den en annan sak än vad jag vill. Istället för att hoppa till nästa låt som blir musiken kanske pausad, eftersom att jag har råkat trycka in joysticken när jag skulle dra den åt höger.

Och det verkar som att Marshall själva har haft lite svårt att använda denna joystick också. De har nämligen lagt till korta ljud, som låter olika beroende på om man byter låt eller pausar musiken. På så sätt kan man höra om man har gjort rätt eller inte. Och det är ju bra, men jag hade föredragit en bättre joystick.

Bra batteritid

Batteriet i Minor II laddas via USB och kan anslutas med hjälp av den medföljande micro USB-kabeln. Varför man inte har gått över till USB-C vid det här laget vet jag inte, men det är ingen katastrof. Och batteritiden känns bra. Enligt Marshall ska Minor II kunna spela musik i 12 timmar per laddning, vilket är med beröm godkänt.

En annan funktion, som inte är unik men ändå bra, är att hörsnäckorna har magneter på baksidan. På så sätt kan man snäppa ihop dem när de inte används. Förutom att det är en smart förvaringsfunktion så pausas musiken automatiskt om man gör detta.

Schysst ljud

Batteriet är laddat och hörsnäckorna på plats i öronen. Telefonen är parkopplad och det är dags att lyssna på musiken. Nu börjar min upplevelse av Minor II bli desto trevligare. För hörlurarna levererar en klart godkänt välbalanserad ljudbild, även om diskanten dominerar lite över mellanregistret i vissa lägen. Och lyssnar man på låg volym är basen nära på obefintlig. Den fyller dock på riktigt bra så snart volymen ökas lite. Och då menar jag inte alls att man måste kräma på ordentligt heller.

Jag upplever inte att Marshall Minor II läcker särskilt mycket. Lite ljud smiter såklart alltid ut, men inte alls lika mycket som andra modeller har en tendens att göra. Samtidigt stänger Minor II inte direkt ut omvärldens ljud heller, räkna inte med att kunna lyssna helt utan bakgrundsbrus om du befinner dig på bussen eller i högljudda situationer. I alla fall om du inte dränker oljudet med hög musik. Men jag gillar samtidigt att kunna höra vad någon säger till mig, även om det är lite dovare.

Pris och avslutande tankar

Som sagt, det började inte så bra för Marshall Minor II. Men i takt med att jag använde dem och testade hörlurarna i olika miljöer har jag börjat gilla dem allt mer. Även om jag föredrar over ear-modellerna så vinner Minor II när det kommer till smidighet. Det är lätt att ha med sig dem. Och de låter ändå bra för sin storlek. Batteritiden är också schysst, men passformen är inte optimal för mig. Dessutom hade jag önskat en bättre fjärrkontroll.

Marshall Minor II har ett rekommenderat pris på 1 295 kronor. Inte en förmögenhet, men ändå en del pengar. Jag är inte riktigt lika nöjd med denna modell som med tidigare Marshall-hörlurar, men jag tycker ändå att Minor II har en plats på marknaden och denna modell kan säkert passa många.

Betyg

7/10

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼