Danska Dynaudio lanserar trådlösa högtalaren Xeo 10

okt
16

Den danska högtalartillverkaren Dynaudio har lanserat Xeo 10, en aktiv trådlös högtalare. Denna modell är efterträdaren till Xeo 2, som lanserades för ett par år sedan.

Xeo 10 har fått ett antal uppdateringar gentemot föregångaren. Den största skillnaden ligger i tekniken. Xeo 10:s 14 cm MSP-bas har omarbetats för att förbättra bas- och mellanregistrets prestanda. Den 28mm stora soft-dome-diskanten har kvar samma design som Xeo 2, men högtalaren drivs nu av två 65W digitala förstärkare till varje element.

Dynaudio har också justerat den DSP-baserade crossovern från Xeo 2. Nu ska lyssnaren kunna förvänta sig förbättrad spridning av ljud och off-axis prestanda, bättre ljudkvalitet vid höga volymer och övergripande förbättringar för skärpa och detaljupplösning.

Xeo 10 levereras med en ny fjärrkontroll för att följa standarden hos stativhögtalarna hos Xeo 20 s och golvhögtalarna hos Xeo 30. På baksidan av högtalaren finns ingångar för Toslink, RCA och 3,5 mm ljudkabel. Ovansidan har touchknappar, som används för att styra volym och ström.

– Vi har verkligen lyckats få in mycket prestanda i Xeo 10. Föregångaren Xeo 2 var otroligt bra men denna gång har teamet på Dynaudio Labs har överträffat sig själva, säger Otto Jørgensen , Produktchef, Dynaudio.

Xeo 10 kommer i två olika färger, Black Satin och White Satin. Högtalaren finns nu till försäljning, men den kostar ordentligt mycket. Rekommenderat pris för Dynaudio Xeo 10 är hela 14 999 kr.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se