Nya hörlurar och högtalare från Marshall

okt
9

Zound industries, det svenska företaget bakom alla Marshall-brandade hörlurar och högtalare, fortsätter att pumpa ut nya produkter. I dag presenterar de både en ny version av hörlurarna Minor och av bluetooth-högtalarna Acton, Stanmore och Woburn.

Lyckligtvis har den nya enheterna fått vettiga namn. Hörlurarna heter Minor II Bluetooth och högtalarna har i samma anda begåvats med namnen Acton II Bluetooth, Stanmore II Bluetooth och Woburn II Bluetooth. Designmässigt är allt sig likt, precis som förväntat, och under huven finns allt som man hade kunnat hoppas på.

Uppdaterade högtalare

Vad gäller högtalarna så har de mycket gemensamt, även om storleken skiljer sig åt. Alla högtalarna kommer laddade med D-förstärkare, ett basreflexsystem och element som ska kunna ge balanserad och dynamisk respons. De har utrustats med en uppgraderad DSP och har ett förbättrat komprimerat dynamiskt omfång. Resultatet är, enligt Marshall, optimal prestanda vid alla volymer. Eller som de skriver i pressmeddelandet:

Spela så högt som du vill utan att kompromissa med de akustiska egenskaperna.

Acton II Bluetooth är den minsta högtalarmodellen. Den har trots det fått tre dedikerade förstärkare som driver dubbla tweeters och en subwoofer. Stanmore II Bluetooth har fått två 15-wattsförstärkare i klass D som driver dess tweeters och en 50-wattsförstärkare. Värstingen Woburn II Bluetooth kommer också med två tweeters och dubbla 5,25-tumssubwoofers, som drivs individuellt av klass D-förstärkare med totalt 110 watt.

Hörlurarna Minor är äntligen trådlösa

Även hörlurarna Minor har alltså uppdaterats till en andra generation. Den första versionen släpptes redan 2011, så det är minst sagt dags för en ny version. Och nu är de äntligen trådlösa. Det rör sig om hörlurar av in ear-modell, vilket är Marshalls första trådlösa in ear-lurar, och av pressbilderna att döma så ser de ganska nätta ut.

Minor II Bluetooth klarar av att spela musik i 12 timmar per laddning. Enligt pressmeddelandet har de utrustats med ett innovativt ear-fit-system med en justerbar ögla för en optimerad och ergonomisk passform. Hur detta fungerar i praktiken återstår att se, men det låter ju bra.

Och musiken ska också låta bra, tack vare hörlurarnas dynamiska drivelement på 14,2 mm. De ska kunna producera ren diskant, ett klart mellanregister och balanserad bas. Frekvensomfånget är 20 Hz – 20 kHz och hörlurarna väger 230 g.

Smakar det så kostar det

I sann Marshall-andra får man betala en hel del för de här prylarna. Acton II kostar 2 495 kr, Stanmore II går loss på 3 495 kr och Woburn II hela 4 995 kr. För ett par Minor II får du betala 1 295 kronor.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼