Google+ går i graven

okt
8

Efter drygt sju år har Google bestämt sig för att lägga ner sitt social nätverk Google+. Tjänsten, som lanserades 2011, sades då vara en Facebook-dödare, men ärligt talat tog Googles community aldrig fart. Och nu har den fått ett dödsdatum.

I ett blogginlägg skriver Google bland annat att 90 % av användarsessionerna på Google+ har varit kortare än fem sekunder. Med andra ord har de allra flesta som (råkat?) klicka sig in där valt att klicka sig därifrån nära på direkt. Och det säger en hel del.

API-bugg kan ha läckt uppgifter

Vidare skriver Google att tjänstens API har varit svåra att underhålla och utveckla. Och än värre berättar de om en bugg i detta API, som inneburit att appar som fått tillåtelse att se en användares uppgifter även har kunnat få tillgång till personuppgifter som inte varit publika. Exakt vad detta innebär är inte helt klart, men det låter ju allt annat än bra.

Enligt Google kan uppgifter som användares namn, e-postadress, arbete, kön och ålder har spridits via API-buggen. Buggen upptäcktes och lagades i mars i år, men först nu väljer alltså Google att gå ut med information om den.

Stängs ner sista augusti

Nu har man bestämt att fasa ut Google+ under ett antal månader och 31 augusti 2019 är det tack och hej Google+. I alla fall den version som finns i dag för privatpersoner. Google berättar att den version av Google+ som används av företag är betydligt populärare och kommer att finnas kvar.

Källa: Google blog.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼