Vi lever allt mer mobilt

aug
12

Kan man leva utan sin mobil i dagens samhälle? Det är såklart fullt möjligt, men för många av oss skull det vara en både stor och svår omställning att ge upp si smartphone. Och varför skulle vi göra det egentligen? Telefonen har blivit en fullt redskap i stort sett dygnet runt.

Vi lever idag i ett högteknologiskt samhälle där fokus verkar vara att göra dig som individ mer mobil, att minska behovet av att vara knuten till en fast punkt här i livet. Detta oavsett om det gäller arbete, kommunikation, informationsinförskaffning eller nöjen. Utvecklingen sker i ett rasande tempo där vi under de senaste  åren tagit steg efter steg från tidigare fasta punkter i livet. Det rör sig om allt från att ringa, till att surfa på internet eller kommunicera med kollegor på jobbet via e-mail eller telefonsamtal (någon som idag oftast sker via tjänster om Skype, Discord eller olika messengertjänster) till att hålla kontakt med vänner, dela med dig av händelser och viktiga tillfällen i livet, genom en rad olika sociala medier.

Det finns nästan inga gränser för var som är möjligt att göra med sin telefon. Bara några tryck bort kan man få fram de senaste nyheterna, väderprognoser, TV-underhållning, Gamblio Casino Kampanjkod, recept och mycket mer. Ja, det är nästan obegränsade möjligheter när man har en uppkopplad smartphone.

Olika plattformar

Problemet som man kan stöta på när det gäller just mobil kommunikation är att det ibland är begränsat beroendes på vilken produkt man använder sig av. Alla har vi våra personliga favorittillverkare, oavsett om det rör sig om smartphone eller tablet.

De två absolut största systemen är Apples iOS, ett operativsystem framtaget av företaget Apple exklusivt för deras produktportfölj av datorer, tablets, klockor och framförallt telefoner. Det andra stora systemet är Android, ett system som majoriteten av alla smartphonetillverkare använder sig av. Android är framtaget av Google och baseras på en Linuxplattform. Denna plattform används av i princip alla telefontillverkare, förutom just Apple.

Kontrollera kompatibiliteten

Därför kan det bli trist att har en enhet med iOS eller Android och inse att det inte alltid finns framtagna appar till ditt system. Självklart har företag med stort internetfokus utvecklat appar till båda plattformarna. Detta kan röra sig om sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter, men sådana resurser finns inte hos alla utvecklare.

Därför är det viktigt att du som användare kan välja rätt produkt när du ska köpa en ny mobil eller tablet. Dubbelkolla online innan du beställer produkten, kontrollera om ditt favoritspel, din favoritapp eller de nödvändiga verktyg du behöver i det dagliga livet verkligen finns till enheten du har för planerar att köpa. Besök gärna Apples app store eller Androids Google Play store först för att försäkra dig om att allt du vill och behöver finns tillgängligt. Båda butikerna finns tillgängliga via webbläsaren i valfri dator.

Av

Denna artikel är skriven av en gästskribent. Eventuella åsikter är inte kopplade till Hypeline.

Kontakt: gast@hypeline.se

Annons ▼