Norska högtalarmärket IXION lanseras i Sverige

jun
27

IXION är ett exklusivt högtalarsystem från 2009, grundat, designat och tillverkat i Norge. IXION är kortfattat ett multiroom-system för den kräsne konsumenten. Och nu lanseras märket även i Sverige.

Tom Austad är grundare till IXION. Han har som mål att skapa ett visuellt tilltalande, lättanvänt och smart ljudsystem med utmärkt ljudkvalité och material. Ett ljudsystem som är baserad på en mjukvaruplattform och som är tillverkad för framtiden. Och det låter ju riktigt fint.

Låter fint lär även IXION göra. Det hoppas jag i alla fall, för det är inte billigt. Bara systemets basenhet, IXION Maestro har fått ett rekommenderat pris på hela 19 999 kronor, när den släpps i Sverige. Vill du sedan bygga ut ditt system men en IXION Solo:2 så får du punga ut med ytterligare 6 999 kronor.

För den pengapåsen får du i alla fall ett rejält ljudsystem som kan streama musik från Spotify och Tidal och även spela upp musik via USB, RCA eller 3,5 mm AUX. Dessutom kan du givetvis styra allt via din telefon. Precis som man kan förvänta sig 2018.

IXIONs enheter släpps i Sverige nu i slutet av juni. Jag har ännu ingen information om vilka butiker som väntas ta in enheterna.


Läs mer på IXIONs webbsida.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼