Urbanears släpper nya multiroom-högtalaren Lotsen

apr
10

Svenska Urbanears presenterar i dag Lotsen, en ny modell i deras serie multiroom-högtalare. Lotsen är en mindre modell som ser ut att komplettera de äldre modellerna Stammen och Baggen, som släpptes för ungefär ett år sedan. Det går självklart att koppla samman alla Urbanears högtalare om du till exempel vill spela samma musik i olika rum.

Lotsen är designad för att passa in i alla hem. Högtalaren är klädd i ett ljudgenomsläppande tyg och finns tillgänglig i sex olika färger – neutrala toner för den sparsmakade eller starka färger för den vågade.

Multiroom-högtalarna har verkligen slagit det senaste året. Jag har tidigare testat budgetvarianten Roxcore Stream 1 och exklusiva Marshall Stanmore. Urbanears Lotsen ser ut att hamna någonstans mittemellan dessa, vilket det rekommenderade priset på 1 999 kronor också hintar om.

Med Lotsen kan du streama musik via Airplay och Spotify connect, ansluta din telefon via bluetooth eller använda högtalarens aux-ingång. Högtalaren finns i sex färger – Concrete Grey, Dirty Pink, Goldfish Orange, Indigo Blue, Plant Green och Vinyl Black.

Specifikationer

Namn Urbanears Lotsen
Högtalartyp WiFi-högtalare, multiroom
Mått 193x172x115 mm
Effekt 20 Watt
Trådlös Ja, Wifi och Bluetooth
Frekvens 60Hz – 20kHz (+/-3dB)
Portar 3,5 mm AUX
Knappar Start/paus, volym upp/ner, låtbyte, snabbval av exempelvis spellistor
Streama via Spotify connect och Airplay
Övrigt Wi-Fi 802.11b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz. Högtalarna kan seriekopplas eller grupperas. Finns i sex färger

Urbanears Lotsen släpps lanseras idag och går att köpa via Urbanears webbsida. Vi hoppas få tag på ett recensionsexemplar av Lotsen inom kort.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼