Gaston Luga Clässic är en vegansk ryggsäck för den professionella arbetaren

mar
7

Denna artikel är ett reklamsamarbete med Gaston Luga.
Du får 15 % rabatt hos Gaston Luga om du anger koden HYPELINE vid beställning.

I samarbete med den svenska väsktillverkaren Gaston Luga har jag fått äran att testa den nya ryggsäcksmodellen Clässic, en snygg, bekväm och helt vegansk ryggsäck som passar lika bra för studenter som arbetare på resande fot. Jag har själv övergått till att alltid använda en ryggsäck i jobbet. Jag får med mig fler saker, samtidigt som min rygg belastas mycket mindre än tidigare.

För ungefär ett år sedan testade jag Pråper, även den från Gaston Luga. Pråper och Clässic har många likheter, men de är samtidigt två delvis olika modeller. Det jag föredrar med Clässic är att den har magnetisk stängning, vilket är smidigt. Dessutom har denna modell en lagom stor extraficka på framsidan, med rum för exempelvis mobilladdaren, en powerbank, trådlösa hörlurar eller kanske en påse godis. Det är väldigt skönt att ha en mindre ficka med plats för saker som man lätt behöver få tag på.

På Clässics baksida finns en liten ficka där man kan ha sitt pass. Man kommer snabbt åt passet, samtidigt som fickan är säker eftersom att den är vänd mot ryggen när man har på sig ryggsäcken. En smart detalj, som återkommer i Pråper och andra Gaston Luga-modeller.

Perfekt för studenten eller affärsresenären

Gaston Luga Clässic rymmer 15 liter packning. Det är nog för att rymma allt jag kan behöva för en arbetsdag, eller en kortare affärsresa. Ryggsäcken har ett innerfack för en normalstor laptop (ca 13-15″ stor). När min 14″ Fujitsu-laptop är nerpackad får jag utan problem även ner laddare, nätverkskabel, ett helt klädombyte (byxor, t-shirt, skjorta, slips och en stickad tröja), necessär och ett par trådlösa Urbanears-hörlurar i Clässic. Allt detta utan att använda ytterfacken, där t.ex. min mobilladdare skulle ha hamnat.


Allt detta ryms utan problem i Clässic.

En helt vegansk väska

Av Gaston Luga får jag veta att Clässic är en av företagets helt veganska ryggsäckar. Jag har ärligt talat aldrig funderat över ifall en ryggsäck är vegansk eller ej, men samtidigt känns det bra att äga en produkt som tillverkats utan att djur har behövt lida. Ryggsäcken är tillverkad av ett slittåligt canvastyg, med detaljer i fejkläder. Min modell är stilrent svart, men fodret på insidan är vinrött. Den kombinationen är riktigt snygg. Clässic har ett fräscht och professionellt utseende. Funktion som möter design.

Än så länge har jag inte hunnit ta Clässic på några längre turer, men vid mina korta tester kan jag säga att denna ryggsäcksmodell har varit väldigt bekväm att ha på ryggen. Självklart ska jag testa den mer ordentligt och jag återkommer med ett par artiklar till om Gaston Luga Clässic.

Få 15 % rabatt på allt från Gaston Luga

Personerna bakom Gaston Luga är så schyssta att de erbjuder 15 % rabatt på alla beställningar från deras webbsida. Det enda du behöver göra är att ange koden HYPELINE vid beställning. Just nu får alla som beställer en Clässic dessutom en korthållare på köpet.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se