Recension av Sudio Tre

sep
13

Sudio har lanserat en ny hörlursmodell. Denna modell har fått namnet Sudio Tre. Som vanligt när det rör sig om Sudio så är det ett par trådlösa hörlurar. Jag har tidigare testat Sudio Vasa Blå och Sudio Regent. Sudio Tre påminner till ganska stor del om Vasa Blå, men det finns en del skillnader.

Till att börja med är Vasa Blå regelrätta in-ear-hörlurar. Sudio Tre skulle jag snarare kalla för earbuds, med vingar. Vingarna gör att hörlurarna håller sig på plats i öronen även om man tränar eller rör på huvudet i snabb takt. Här påminner Sudio Tre mycket om Happy plugs Sport, som också har vingar.

Och nog gör de där vingarna skillnad. De kommer i tre storlekar och jag har använt den minsta. Även med den storleken så har jag lite svårt att snabbt få in hörlurarna i mina öron. Men när de väl sitter där så sitter de stabilt. Löpning och annan träning får inte hörlurarna att trilla ur. Det är stor skillnad mot Vasa Blå.

Det känns som att Sudio har satsat lite mer på kvalitet med denna modell. Plasten är lenare och mer rundad än Vasa Blå. Batteriet sitter fortfarande mitt på sladden som kopplar ihop hörlurssnäckorna, men denna gång känns det inte alls lika plastigt.

Inte helt lyckad fjärrkontroll

Precis om tidigare finns det en ”fjärrkontroll” på sladden, med tre knappar. De används för att starta/pausa musiken, växla låt och justera volymen. Tyvärr har Sudio valt tre låga knappar som är svåra att känna. Och eftersom att alla knappar har samma runda form kan man inte direkt känna vilken knapp man är på, utan jag får dra fingret fram och tillbaka för att känna var de andra knapparna är. Det gör att det tar lite längre tid att hitta rätt knapp. Men när man väl har hittat den och trycker på den så ger den ifrån sig ett skönt klick. Och knapparna fungerar väldigt bra.

Sudio Tre är som sagt att par trådlösa hörlurar. De ansluts till valfri smartphone via bluetooth. Det är väldigt enkelt att para ihop hörlurarna med en telefon och därefter hittar de alltid varandra automatiskt. Räckvidden är klart tillräcklig, jag kan vara ett antal meter ifrån min telefon och ändå höra musiken bra. I alla fall så länge det inte är en vägg emellan. Sudio skriver att räckvidden är upp till 15 meter. Jag kan kanske inte riktigt skriva under på detta avstånd, men räckvidden är som sagt klart tillräcklig.

Bra batteritid

Batteritiden är också mycket bra. Jag kommer i princip upp i de utlovade 9 timmarna. Har man Sudio Tre i Standby-läge ska batteriet räcka i hela 10 dagar, vilket är väldigt bra. När det är tomt kan du ladda upp det igen med hjälp av den medföljande micro-USB-kabeln. Det tar två timmar att ladda upp batteriet helt. Men Sudio Tre kan snabbladdas på 10 minuter, om du har bråttom i väg. Då räcker såklart inte batteriet alls lika länge, men du kan i alla fall lyssna en stund.

Men hur låter de?

Så till ljudet. Jag har hunnit testa ett stort antal hörlurar genom åren. Vissa har haft riktigt bra ljudkvalitet och andra har lämnat mycket att önska. När det rör sig om mindre hörlurar (t.ex. in-ear) så saknar man ofta de lägre bastonerna. Och även Sudio Tre lider lite av detta. Men det är inte alls så att basen är obefintlig, men det är oerhört svårt att få till de lägsta tonerna med så här pass små högtalarelement. En hel del av bastonerna finns i alla fall där. Och det samma gäller för resten av ljudregistret. Ljudet är fylligt och blir ännu bättre om man justerar telefonens equalizer en aning.

Sudio Tre är designade för att släppa igenom en del av ljuden från omgivningen, så att man inte behöver ta av sig hörlurarna för att prata med någon. Det är smart, men jag vill ofta ändå ta ut minst en av öronsnäckorna när jag ska prata med någon. Kanske inte för att det behövs, men för att det känns mer naturligt att göra det.

Specifikationer

Namn Sudio Tre
Hörlurstyp In-ear/Earbud
Vikt 35 gram
Trådlös Ja, bluetooth
Räckvidd Upp till 15 meter
Batteri Upp till 9 timmars användning, 10 dagar standby
Laddningstid 2 timmar
Laddningsport micro-USB, kabel medföljer
Fjärrkontroll Ja, start/paus, volym upp/ner, låtbyte
Inbyggd mikrofon Ja
Övrigt Typ: 15,2 mm dynamiska högtalare
Sensitivitet: 103 dB SP @ 1 kHz
Impedans: 32 Ohm @ 1kHz
Frekvensomfång: 20 Hz – 20 kHz

Pris och avslutande tankar

På det stora hela är jag nöjd med det ljud som Sudio Tre presterar. Det går att få det att låta riktigt fint, särskilt om man justerar telefonens EQ en aning. Jag hade inte förväntat mig bättre ljud än vad jag får.

Sudio Tre kostar ungefär 900 kronor. För de pengarna får du (förutom hörlurarna) en förvaringsväska (likadan som till Vasa Blå), en laddningskabel och hörlursvingar i andra storlekar. I samarbete med Sudio kan vi dock erbjuda en rabattkod som ger dig 15 % rabatt när du handlar från Sudios webbsida. Ange bara koden hypeline15.

Betyg

8/10

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼