Electrolux Purei9 städar din bostad i 3D

sep
10

Robotdammsugarna är här för att stanna och de blir bara bättre och bättre. Dagens toppmodeller kan inte bara rengöra dina golv effektivt, många kan dessutom fjärrstyras från mobilen och skapa sig en 3D-bild av bostaden. Elctrolux Purei9 är en sådan dammsugare och den skulle kunna vara den bästa modellen just nu.

Electrolux berättar att Purei9 är utrustad med ”3D Vision”. Det är två infraröda kameror som kan läsa av hinder och annat, för att på så sätt kunna ta sig runt möbler, kläder och annat som är i robotens väg. Som jag förstår det kan denna modell skapa sig en bild av rummet den är i för att på så sätt städa det så effektivt som möjligt.

Detta är en produkt som gör det möjligt för våra konsumenter att spendera mer tid och fokus på de saker som verkligen betyder något för dem.
Malin Källström, Product Line Manager på Electrolux Sverige.

Likt andra toppmodeller kan Elctrolux Purei9 kontrolleras med hjälp av en app som finns till Android och iOS. Appen används för att starta dammsugaren, oavsett vad du befinner dig. Sedan kan du få statusuppdateringar från din robotassistent. Du kan såklart även lägga till städscheman i appen, då Purei9 automatiskt ger sig ut på jakt efter damm och smuts.

Specifikationer

Namn Electrolux Purei9
Diameter 325 mm
Höjd 82 mm
Vikt 3,3 kg
Ljudnivå 75 dB
Batteri Li-ion
Dammbehållare 0,7 liter
Navigering Kamera och laser
Automatisk laddning Ja, återvänder automatiskt till laddningsstationen
Övrigt 3D vision, kan styras via en app

Pris och lansering

Electrolux Purei9 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat pris på 9 000 kronor. Det placerar den i toppskiktet av robotdammsugarna, vilket specifikationerna också vittnar om.


Källa: Pressmeddelande från Electrolux.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se